Шамфъстък суров с черупка 0.5 / 1 кг

15.00 лв.29.00 лв.

Всички ядки са супер пресни!

Описание

Суров шамфъстък с черупка.

Освен че е изключително вкусен, съдържа редица антиоксиданти, от които най-много витамин Е, който има подмладяващ ефект. В древността са ги наричали „магически ядки“.

Тези ядки са много полезни, защото са богати на протеини, в тях няма холестерол.

Полезен и при силни физически и умствени натоварвания. Зарежда и подобрява самочувствието. Подобрява ритъма на сърцето, работата на черния дроб и помага за излекуването от жълтеница. Чернодробните и стомашни колики, анемията ще изчезне, ако се консумира редовно шамфъстък.

Подобрява дейността на дихателната система, усилва потентността, полезен е за стомаха. Маслото от шамфъстък пък премахва лунички и петна по кожата. В шамфъстъка се съдържа мед, манган, фосфор, калий и магнезий, много витамин В.

Ядката е богата още на фолати, биотин, тиамин, рибофлавин, ниацин и пантотеинова киселина. Антиоксидантните му свойства са ненадминати.

Тези ядки притежават в голямо количество лютеин и зеаксантин – вещества (каротиноиди), подобряващи зрението и намаляващи риска от дистрофия, която е виновна за необратимото ослепяване на старите хора. шамфъстък суров

Шамфъстъкът намалява свиването на кръвоносните съдове при стрес и подобрява работата на сърцето и регулацията на високото кръвно.

Спомага за образуването на коензим Q10 или CoQ10,  който подобрява работата на сърцето, намалява оксидативния стрес и насърчава разширяването на кръвоносните съдове – ключов фактор за контрола на кръвното налягане.

В допълнение, коензим Q10 може да подсили сърдечните клетки, които имат високи енергийни нужди и са изключително чувствителни към дефицита на този важен антиоксидант.  Коензим 10 или Q10 може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, да помогне при мигрена, при  болестта на Алцхаймер и Паркинсон, за лечение на безплодие, за намаляване на холестерола, за подобряване на физическата дееспособост при мускулна дистрофия, за предотвратяване на диабет,  стимулира имунната система, предпазва сърцето от увреждане, причинено от някои химиотерапевтични лекарства.

Небелен шамфъстък с черупка.

0.5 / 1 кг, произход Турция

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 1 кг