Шам фъстък суров 0.5 / 1 кг

16.00 лв.29.00 лв.

Срок на годност 06.2022

Изчистване

Описание

Суров шам-фъстък,

Освен че е изключително вкусен, съдържа редица антиоксиданти, от които най-много витамин Е, който има подмладяващ ефект. В древността са ги наричали „магически ядки“.
Тези ядки са много полезни, защото са богати на протеини, в тях няма холестерол.
Полезен и при силни физически и умствени натоварвания. Зарежда и подобрява самочувствието. Подобрява на ритъма на сърцето, работата на черния дроб и помага за излекуването от жълтеница. Чернодробните и стомашни колики, анемията ще изчезне, ако се консумира редовно шам фъстък. Подобрява дейността на дихателната система, усилва потентността, полезен е за стомаха. Маслото от шам-фъстък пък премахва лунички и петна по кожата. В шам фъстъка съдържа мед, манган, фосфор, калий и магнезий, много В. Ядката е богата още на фолати, биотин, тиамин, рибофлавин, ниацин и пантотеинова киселина. Антиоксидантните му свойства са ненадминати.

Тези ядки притежават в голямо количество лютеин и зеаксантин – вещества (каротиноиди), подобряващи зрението и намаляващи риска от дистрофия, която е виновна за необратимото ослепяване на старите хора.

Шам-фъстъкът намалява свиването на кръвоносните съдове при стрес и подобрява работата на сърцето и регулацията на високото кръвно.

0.5 / 1 кг, произход Турция

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло1 kg