Шамфъстък суров с черупка 0.5 / 1 кг

16.00 лв.30.00 лв.

Всички ядки са супер пресни!

Описание

Суров шамфъстък с черупка.

Освен че е изключително вкусен, съдържа редица антиоксиданти, от които най-много витамин Е, който има подмладяващ ефект. В древността са ги наричали „магически ядки“.
Тези ядки са много полезни, защото са богати на протеини, в тях няма холестерол.
Полезен и при силни физически и умствени натоварвания. Зарежда и подобрява самочувствието. Подобрява ритъма на сърцето, работата на черния дроб и помага за излекуването от жълтеница. Чернодробните и стомашни колики, анемията ще изчезне, ако се консумира редовно шамфъстък. Подобрява дейността на дихателната система, усилва потентността, полезен е за стомаха. Маслото от шамфъстък пък премахва лунички и петна по кожата. В шамфъстъка се съдържа мед, манган, фосфор, калий и магнезий, много витамин В. Ядката е богата още на фолати, биотин, тиамин, рибофлавин, ниацин и пантотеинова киселина. Антиоксидантните му свойства са ненадминати.

Тези ядки притежават в голямо количество лютеин и зеаксантин – вещества (каротиноиди), подобряващи зрението и намаляващи риска от дистрофия, която е виновна за необратимото ослепяване на старите хора.

Шамфъстъкът намалява свиването на кръвоносните съдове при стрес и подобрява работата на сърцето и регулацията на високото кръвно.
Небелен, с черупка.

0.5 / 1 кг, произход Турция

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 1 kg