Сол от Мъртво море фина насипна нейодирана

4.50 лв.8.00 лв.

Срок на годност 2048 г.

Описание

Сол фина нейодирана от Мъртво море 1 кг/ 0.5 кг

Сол от мъртво море с отлично качество, 100% натурална, без изкуствени добавки и с естествено съдържание на минерали, дължащо се на уникалното място, от което се добива – геоложките и климатични условия при тази сол са единствени по рода си.

Мъртво море се намира на около 400 м под морското равнище.

Преобладават температури от 40°C, почти няма валежи, въздухът е чист без всякакви вредни вещества, а солта съдържа минерали, които не се намират в нито една друга морска сол. Може да употребявате тази сол за всички ястия.

Съдържа: 97.00% NaCl (натриев хлорид), 0.12% сулфати, 0.10% Ca (калций), 0.10% Mg (магнезий), 0.18% K (калий); сяра (S) 400mg / 1kg,

100% природно чиста, получена чрез естествено изпарение

С много интензивен вкус. Подходяща за всички ястия.
Не съдържа химически добавки, нито се добавя йод, но съдържа йода, който му е дала природата.

Неслучайно древните са казвали „струва колкото златото“.

Солта от Мъртво море е чудесна за кожата

Тя може да подобри здравето на кожата, както и да лекува различни здравословни състояния, като ревматоиден артрит и псориазис. Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, при което имунната система на тялото атакува  собствени си системи. Може да причини възпаление на ставите и увреждане на други части на тялото, като очите, кожата и сърцето.

Изследванията показват, че магнезиевите соли във водата от Мъртво море могат да подобрят здравето на кожата.

В едно проучване участници със суха кожа потапят едната си ръка за 15 минути във вода, съдържаща 5 % сол от Мъртво море. След това другата ръка потопята в чешмяна вода за 15 мин. От 1 до 6 седмици по-къснокожата на ръцете, които са били потопени в разтвор на сол от Мъртво море, е по-гладка.

Зачервяването и сухотата, които са признаци на възпаление, също значително намаляват след лечението със сол от Мъртво море.

Топенето в солена вода от Мъртво море може също да се използва за лечение на псориатичен артрит, остеоартрит на коляното и ревматоиден артрит.

Няколко проучвания също показват, че солта от Мъртво море е особено добра при лечение на псориазис.

Изследванията показват, че солта от Мъртво море може да облекчи много симптоми на псориазис. Благодарение на слънчевата ултравиолетова радиация в Мъртво море, балнеотерапията в Мъртво море (или къпането) може да лекува псориазис.‌

Проучване от 1997 г., включващо 25 участници с псориазис вулгарис (хроничен или дългосрочен псориазис), показва, че солта за вана от Мъртво море е по-полезна от обикновената сол. Участниците бяха разделени на две групи, като едната използваше сол за баня от Мъртво море, а другата използваше обикновена сол.  След изтичането на трите седмици участниците, които са използвали сол за баня от Мъртво море, са имали много по-висок процент на намаляване на псориазиса (43,6%), отколкото тези, лекувани с обикновена сол (24%).

Как да използвате солта от Мъртво море

– може да се използва като сол за вана – добавяте една чаша сол към водата за баня
– солта от Мъртво море може да се използва и в продукти за грижа за кожата като маски за лице, кремове и сапуни
– като посолявате ястията с нея

Предлагаме още и келтска сол, както и чиста морска сол.

Произход Йордания

1 кг/ 0.5 кг

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.55 кг