Цейлонска канела био на прах 50/100 г

3.50 лв.6.00 лв.

Срок на годност до 31.12.2025 г.

Описание

Био Цейлонска канела на прах 50/100 гр

Древните цивилизации са използвали канела от 2800 г. пр. н. е. за помазване, балсамиране и лечение на заболявания. Днес не е толкова широко използвана заради терапевтичните си свойства, както преди хиляди години. Независимо от това, канелата все още осигурява безброй ползи за здравето като антимикробна, антиоксидантна, противовъзпалителна, антидиабетна и антиканцерогенна подправка.

Приема се, че канелата може да намали нивата на кръвната захар. Канелата също има ефекти за подобряване на когнитивните функции и изследователите се опитват да разберат може ли да бъде ефективна за лечение на болестта на Алцхаймер. По-специално учените изследват CEppt (екстракт, открит в кората на канелата). Предмет на изследванията са дали може да помогне за предотвратяване на прогресирането на симптомите на Алцхаймер. Лабораторните резултати в тази насока са обнадеждаващи.

Канелата е ароматна и вкусна като подправка или като средство за ароматизиране на сапуни, свещи и др. Ние предлагаме както чиста цейлонска канела на прах, така и в състава на множество ароматични йога чайове. Канелата се влага и в състава на козметични продукти като сапун, крем за тяло и ръце и балсам за устни.
Нашата канела е и био и цейлонска канела

Виж също какао на прах.

Опаковка – крафт плик с цип

Произход: Шри Ланка

 

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.2 кг