Цейлонска канела био на прах

3.50 лв.9.00 лв.

Срок на годност 1.12.2024 г.

Описание

Цейлонска канела био на прах

Древните цивилизации са използвали канела от 2800 г. пр. н. е. за помазване, балсамиране и лечение на заболявания. Днес не е толкова широко използвана заради терапевтичните си свойства, както преди хиляди години. Независимо от това, канелата все още осигурява безброй ползи за здравето като антимикробна, антиоксидантна, противовъзпалителна, антидиабетна и антиканцерогенна подправка.

Приема се, че канелата може да намали нивата на кръвната захар. Канелата също има ефекти за подобряване на когнитивните функции и изследователите се опитват да разберат може ли да бъде ефективна за лечение на болестта на Алцхаймер. По-специално учените изследват CEppt (екстракт, открит в кората на канелата). Предмет на изследванията са дали може да помогне за предотвратяване на прогресирането на симптомите на Алцхаймер. Лабораторните резултати в тази насока са обнадеждаващи.

Канелата е ароматна и вкусна като подправка или като средство за ароматизиране на сапуни, свещи и др. Ние предлагаме както чиста цейлонска канела на прах, така и в състава на множество ароматични йога чайове. Канелата се влага и в състава на козметични продукти като сапун, крем за тяло и ръце и балсам за устни.
Нашата канела е и био и цейлонска канела

Виж също какао на прах.

Срок на годност до 31.11.2024 г.
Опаковка – стъклено бурканче

Произход: Шри Ланка

 

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.250 kg