Posted on Leave a comment

Соя, тофу и мисо

мисо паста

Зърната на бобовите растения са в най-разнородни форми, цвят и размери и са любима храна по целия свят. Някои от тях, като нахут, боб или мунг дал (зелена соя), са известни почти по целия свят. Други са практически непознати извън районите, където се отглеждат. Доскоро соята беше неизвестна извън Китай, Корея и Япония, където тя […]

Posted on Leave a comment

Фурмите – вълшебната храна на пустинята

На кръстопътя на три държави – Либия, Нигер и Чад, в самото сърце на пустинята Сахара живее TУБУ – мистериозно племе, едно от най-старите в Африка. Най-изненадващото е, че тези хора, които живеят в сурови климатични условия и се хранят много зле, успяват да бъдат истински дълголетници и шампиони по издръжливост. Хората живеят на практически […]

Posted on

Промивка на нос, джала нети, упътване

Упътване за промивка на нос Йогийската практика джала нети, на български промивка на носа, почиства слузта и праха от носните пътища и синусите, като подпомага по-лесното и пълноценно дишане. С тази практика се лекуват или поне максимално се облекчават състояния като синузит, астма, пневмония, бронхит, мигрена. Неотменен помощник при алергии, простуди и грип. Практиката има […]