Келтска сол натурална сол 0.5/1 кг

7.00 лв.12.00 лв.

Описание

Келтска морска сол

Нашата келтска сол е добита от бреговете на Бретан, област в Северна Франция, където корабоплаването е строго забранено.

Използването на келтска морска сол не само добавя уникален привкус към ястието, но също така може да осигури редица изненадващи ползи за здравето. Може да помогне за излекуване на проблеми с кожата, да подобри състоянието на клетките и да облекчи болките в ставите.

Морската сол традиционно се добива чрез изпаряване и изсушаване на слънце. Задържа повече влага от рафинираната трапезна сол. Келтската сол също има лек сивкав цвят. Това се дължи на високото минерално съдържание, келтската сол е ценена като добър източник не само на йод, но и на много микроелементи от съществено значение за организма, включително магнезий, желязо, манган, цинк, йод и калий.

Вкусът на келтската сол е характерен, има леко хрупкава люспеста текстура.

Също както солта от Мъртво море, келтската сол може да лекува кожни увреждания
С нея може кожата да се кисне или измива. Ползва се и като ексфолиант. Действа и като дезинфектант, докато следите от основни минерали действат като балсам за наранената кожа, премахвайки всяко възпаление.

Измиването със сол се препоръчва при обриви, акне и розацея. Многократното третиране обаче може да изсуши много чувствителната кожа, така че се препоръчва използването на хидратиращ крем веднага след това.

Келтската морска сол съдържа 92 следи от основни минерали. Двадесет и четири от тези минерали се считат за абсолютно необходими за много основни функции.
Счита се, че келтската морска сол не води до задържане на вода, както стандартната трапезна сол.

Намалява слузта
Келтската морска сол е отличен дехидратант и може да помогне за намаляване на подуването на синусите, както и всяко натрупване на слуз в белите дробове. Препоръчва се също за лечение на задържане на вода и натрупване на течност в ставите.

Необходим йод
Келтската сол е  естествен източник на йод.

Препоръчителната горна граница на дневната консумация на натрий за възрастен е 2,3 гр.. За хора с анамнеза за сърдечни заболявания или за тези, които са изложени на висок риск от сърдечни заболявания, максимумът е 1,5 гр.
1 чаена лъжичка сол е около 8 гр.

100% природно чиста, получена чрез естествено изпарение.

Не съдържа химически добавки, нито се добавя йод, но съдържа йода, който му е дала природата.

Предлагаме още и сол от Мъртво море, както и чиста морска сол.

Произход Франция

0.5 кг фино мляна сушена
0.5 кг на гранули сушена 0.5 кг
1 кг на гранули с естествена влажност
1 кг фина мляна сушена

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.55 кг