Описание
Суров бадем с люспа 1 кг/ 0.5 кг
Българският бадем е по-дребен, но сладък – с;ед накисване се маха люспата много лесно.
Сладкият бадем вирее предимно в средиземноморски климат. Всъщност, това е една от най-ранно култивираните плодови сурови ядки – бадеми са открити още в гробницата на Тутанкамон.
Бадемовото дърво принадлежи към същия род, към който спадат кайсиите, прасковите и черешите. Тъй като кайсиевите ядки наподобяват месестия вкус на бадемите, но не са толкова сладки, понякога дори ги наричат горчив бадем.
Както всички сурови ядки, бадемът е с много добра хранителна стойност, богат едновременно на протеини (22%) и на мононенаситени мазнини – от същия вид, който се съдържа в зехтина. Доставя също така ценните фибри (ядките са втория най-добър източник на фибри след зърнените култури), и в изобилие магнезий, манган, калций и калий, а люспите му съдържат полифеноли.
Начин на употреба на суров бадем:
Преди консумация накиснете бадемите предварително за 8 часа. Използвайте самостоятелно, като добавка в зърнена закуска, плодови и зеленчукови салати, за приготвяне на ядково мляко, сурови десерти и печива.
Произход /САЩ/Испания/България
1 кг/0.5 кг



