Кедрови ядки полезни плодчета

19.00 лв.38.00 лв.

Описание

Кедрови ядки

Kедровите ядки още се наричат златото на тайгата. Кедровите ядки са сладки. Те са богати на мастни киселини, хранителни вещества и протеини. Основно се ползват в салати, но и други ястия. Можете да добавите кедрови ядки към микс от сушени плодове и към мюсли или смути.

Когато става въпрос за супер храни, определено можем да класифицираме кедровите ядки за суперхрана. И кедровите ядки са изключително богати на хранителни вещества, съдържат голямо количество незаменими мастни киселини, протеини и минерали, които могат да осигурят основата на една балансирана диета.

Тези вълшебни ядки са обичана и много важна храна в северната кухня и има защо! Освен че са вкусни, тези ядки имат множество ползи за здравето.

1) Високо съдържание на мазнини и масла:

Кедровите ядки са съставени почти изцяло от протеини, съдържащи мазнини и масла, което ги прави отличен източник за задоволяване на ежедневните нужди. Всъщност само една порция доставя близо 70% от препоръчителния дневен прием на здравословни мазнини и масла. Това ги прави съществена част от всяка балансирана диета!

2) Богати на основни хранителни вещества: Кедровите ядки също съдържат различни основни хранителни вещества като витамини А, витамини от В комплекс, К и Е.

3) Контролират нивата на кръвната захар: Изследванията също така показват, че редовната консумация на кедрови ядки може да помогне за подобряване на нивата на кръвната захар при възрастни хора поради ниските им стойности на гликемичен индекс; което означава, че те се разграждат по-бавно в тялото в сравнение с други храни.

4) Високо съдържание на фибри: Кедровите ядки съдържат големи количества диетични фибри, които могат да бъдат полезни по няколко причини, включително подпомагане на храносмилането чрез поддържане на баланса на чревната флора, както и намаляване на нивата на холестерола, което може да повлияе положително на сърцето.

5) Изобилие от антиоксиданти: И накрая, кедровите ядки също съдържат значителни количества антиоксиданти, които могат да предпазят от увреждане на клетките, като се борят със свободните радикали в телата ни и намаляват възпалението, свързано с хронични заболявания или рак, ако се консумират редовно.

В заключение, кедровите ядки са много питателни малки зърна, които определено трябва да представляват важна част от диетата ни, ако държим на здравето си.

Може да се ползват и за песто.

Опаковка 0.5  кг и 0.25 кг
Произход Китай

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.300 кг