Сусамово семе 0.5 кг сусам пълнозърнест

6.00 лв.10.50 лв.

Описание

Сусамово семе 

Сусамовите семена са с високо съдържание на протеини, магнезий, мед, калций, манган и други витамини и минерали. Те имат впечатляващ списък от ползи за здравето – полезни са за косата и кожата. Също така подобряват имунитета, могат да помогнат за предотвратяване на рак, подобряват респираторните проблеми и са полезни при диабет. Препечете ги или използвайте сурови. Добавете към салати, картофи или сладки или солени сладкиши.

Подсилват организма, изключителен източник на калций, ако не и най-добрият. Успокояват нервната система, подобряват дихателните функции, вкусни са.

Сусамът е една от храните, които спомагат за образуването на коензим Q10 или CoQ10. Така се подобрява работата на сърцето, намалява се оксидативния стрес и се разширяват кръвоносните съдове. По този начин контролираме кръвното налягане.

В допълнение, коензим Q10 може да подсили сърдечните клетки, които имат високи енергийни нужди и са изключително чувствителни към дефицита на този важен антиоксидант.  Коензим 10 или Q10 може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Също може да помогне при мигрена, при  болестта на Алцхаймер и Паркинсон, за лечение на безплодие, за намаляване на холестерола. Подобрява физическата дееспособост при мускулна дистрофия, помага за предотвратяване на диабет,  стимулира имунната система. Може да предпази сърцето от увреждане, причинено от някои химиотерапевтични лекарства.

Виж също конопено семе.

Произход: Пакистан

Веган и без глутен. Но може да съдържа следи от глутен, тъй като е пакетирано в цех, където пакетират и други храни.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.6 кг