Сусамово семе 0.5 кг сусам небелен

5.00 лв.

Описание

Сусамово семе 

Сусамовите семена са с високо съдържание на протеини, магнезий, мед, калций, манган и други витамини и минерали. Те имат впечатляващ списък от ползи за здравето – полезни са за косата и кожата, подобряват имунитета, могат да помогнат за предотвратяване на рак, подобряват респираторните проблеми и са полезни при диабет. Препечете ги или използвайте сурови. Добавете към салати, картофи или сладки или солени сладкиши.

Подсилват организма, изключителен източник на калций, ако не и най-добрият. Успокояват нервната система, подобряват дихателните функции, вкусни са.

Сусамът е една от храните, които спомагат за образуването на коензим Q10 или CoQ10,  който подобрява работата на сърцето, намалява оксидативния стрес и насърчава разширяването на кръвоносните съдове – ключов фактор за контрола на кръвното налягане.

В допълнение, коензим Q10 може да подсили сърдечните клетки, които имат високи енергийни нужди и са изключително чувствителни към дефицита на този важен антиоксидант.  Коензим 10 или Q10 може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, да помогне при мигрена, при  болестта на Алцхаймер и Паркинсон, за лечение на безплодие, за намаляване на холестерола, за подобряване на физическата дееспособост при мускулна дистрофия, за предотвратяване на диабет,  стимулира имунната система, предпазва сърцето от увреждане, причинено от някои химиотерапевтични лекарства.

Виж също конопено семе.

Произход: Индия

Веган и без глутен

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.6 kg