Описание
Сурово кашу 1 кг и 0.5 кг
Кашуто има по-малко мазнини от другите ядки, витамин В1 и B3, които спомагат за храносмилането, витамин В2, който регулира растежа и репродуктивните функции, полезен за кожата, ноктите и щитовидната жлеза.
Тези бели ядки с форма на бъбрек всъщност не са ядки, а семена от дървета Anacardium occidentale.
Ядките кашу са родом от района на Южна Америка, особено Бразилия и са пренесени по-късно в Индия и Африка. Днес това са най-значимите места за производство на кашу.
Ядката кашу може да се консумира сурово или печено. Кашуто е богат източник на фибри, цинк, мед, антиоксиданти и други хранителни вещества.

Тази питателна ядка е не само вкусна, но и много полезна за здравето. Хапвайки, умерено разбира се, човек може да извлече множество ползи от ядките кашу.
Ето няколко хранителни факти за кашу:
Ядките кашу са богати на: въглехидрати, фибри, желязо, мед, калий, магнезий, цинк, калций, фолиева киселина, витамин Е и К, антиоксиданти.
Освен това протеинът от кашу е много подходящ за бодибилдъри и спортисти, които търсят естествени източници на протеини в диетата си.
Кашу ядката е полезна за превенция на диабет, полезна е за сърцето, стимулира имунната система, прави косата бляскава.
Чудесна ядка за мозъка, за костите и ставите, намалява кръвното налягане, за очите и за мъжкия фертилитет.
Съдържа още:
Пантотенова киселина, пиридоксин, фолацин, желязо; фосфор; магнезий; калций; натрий; калий; цинк; Омега 3.
Кашуто има антисептични, тонични и антибактериални свойства. Тази ядка сурово кашу е полезна и за пушачите – намалява негативното въздействие на никотина. Предлагаме и кашу с люспа печено.
Опаковка кашу от 1 кг
Произход Виетнам



