Печено кашу с люспа 0.5 кг 13 лв.

13.00 лв.

Описание

Печено кашу с люспа.

Лекия сладникав вкус на кашуто се тушира и е много приятно и хрупкаво. Обвивката е токсична, ако кашуто е сурово, но щом се опече, е напълно годна за ядене и много приятна на вкус.

Ядките кашу са изключително питателни и се отглеждат главно в страни като Индия, Бразилия, Виетнам, Мозамбик и Танзания.

Обвивката на кашуто

Всъщност ядката  расте по дърветата, като се прикрепя към върха на плода на кашуто. След като бъде набран, първо се маха външната твърда обвивка на ядката. Към тази твърда черупка от външната страна на ядката има тънък слой кожа, която обикновено е с по-тъмен цвят. След като махнем този слой, остава самата ядка, която е леко кремава на цвят.

Суровата обвивка от кашуто не е годна за консумация, черупката и люспата на кашуто. Преди да е годна за консумация суровата ядка кашу, трябва да бъде накисната във вода за 5 часа.

Но печенето прави годно за консумация кашуто с люспа. Имаме и печено кашу без люспа. За ползите от кашуто прочетете в линка.

0.5 кг
Съдържание: 98% кашу с люспа и 2% сол.

Произход: Виетнам

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.550 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Печено кашу с люспа 0.5 кг 13 лв.“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.