Сурови какаови зърна Криоло био

16.00 лв.

Описание

Сурови какаови зърна Криоло био 200 гр.

Био какаови зърна сорт Криоло. Криоло е древен, нехибриден сорт, който се отличава с по-трудното отглеждане и по-нисък добив. Криоло е най-качественият от всички сортове какао, като делът му е 1 % от световния добив на какао. Протежава богат аромат, липса на горчивина и фина, леко мазна текстура.

Латинското наименование на какаовите зърна е Theobroma cacao, което от гръцки означава “божествена храна” (“Theos” – Бог и “broma” – храна).

Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, антиоксиданти, витамини от групата B. Какаовите зърна съдържат триптофан, анандамид, допамин, фенилетиламин и моноаминооксидазни-инхибитори (ензими). Всички те имат положителен ефект върху мозъка като подобряват обмяната и наличността на различните невротрансмитери. Какаото съдържа и един от най-мощните антиопксиданти –ресвератрол.

Препоръчват се при депресия, бъбречни и чернодробни заболявания, астма, намаляват лошия холестерол и риска от сърдечно-съдови болести, укрепват костите, какаото подпомага работата на панкреаса и поддържа баланса на кръвна захар.

Употреба:

Няколко какаови зърна дневно. Препоръчително е да не се консумират с млечни продукти, тъй като те блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.

Dragon Food
Произход: Перу

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.250 кг