Люлякова гривна от естествени камъни

17.00 лв.

Описание

Гривна в люлякови цветове

Изработена от ахат, аметист и доломит.

Аметист

Разновидност на кварца (силициев окис).  Аметистът е с виолетов цвят с различен интензитет и понякога с розов или червеникав оттенък, като разновидност на кварца и най-ценният от кварцовата група. Аметист е любимият камък на църковните служители, украсявали с него икони, олтари, кръстове.
При посвещението в кардинал се връчвал пръстен с аметист, откъдето в католическите страни този камък се  нарича епископски. В Русия го наричат архиерейски. В средните векове са го наричали апостолски камък.

Аметистът винаги се е считал за един от най-могъщите талисмани.  Камък на духовността. Камък против опиянение. През вековете аметистът се е считал за мощен пазител от зла съдба, а от женското сърце камъкът гонел несподелената или старата и неувяхваща любов, откривайки нови възможности. В древността от аметист са правили купи и чаши.

В древен Египет са смятали, че аметистът е способен да  поражда любов към даряващия даже в този случай, когато приемащият дара преди това е бил влюбен в друг. В Рим аметистът е бил благословен камък, който носел късмет, покой и благодат, успокоявал.

Аметистът олицетворява чистосърдечност, искреност, безопасност умиротвореност, а според източните предания – щастие благополучие и оптимизъм.
Ако се пие вино от аметистова чаша, никой не вижда доколко виното е разредено с вода.
Името Аметист идва от древногръцка легенда за прекрасна нимфа, която е превърната от Дионис в блестящ лилав камък, тъй като отхвърлила любовта му, поради това, че сърцето й вече било заето от Аполон.

Доломит

Камъкът доломит е калциев и магнезиев карбонат Доломитът образува кристали в бяло, сиво и бледо жълто оцветяване.

Доломитната скала се използва в строителството за направата на огнеупорни тухли и за наторяване. Най-известните находища на доломит са в САЩ, Канада, Швейцария, Испания и Мексико. Доломита е източник на йонизиран калций, който активно се усвоява от организма на човека и животните.

Йонизираният калций оптимизира киселинно-алкалния баланс на организма. В резултат на което се намалява риска от различни заболявания на сърдечносъдовата система. Благодарение на йонизирания калций, доломитът влияе благоприятно на костите, кръвното и кръвнзта захар.

Има данни, че доломитът може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците. Доломитът също така повишава жизнеността на човека и неговата устойчивост към стреса.

В сферата на езотериката се смята, че доломитът увеличава щедростта и способността за оригинално мислене. Доломитът е в състояние да отстрани тъгата и смекчи горчивината от самотата.

Нанизана на еластична силиконова корда.

Happygreen.bg

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Люлякова гривна от естествени камъни“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *