Люлякова гривна от естествени камъни

14.00 лв.

Описание

Гривна в люлякови цветове

Изработена от ахат, аметист и доломит.

Аметист е разновидност на кварца (окис на кремия).  Аметистът е с виолетов цвят с различен интензитет и понякога с розов или червеникав оттенък, като разновидност на кварца и най-ценният от кварцовата група. Аметист е любимият камък на църковните служители, украсявали с него икони, олтари, кръстове.
При посвещението в кардинал се връчвал пръстен с аметист, откъдето в католическите страни този камък се  нарича епископски. В Русия го наричат архиерейски. В средните векове са го наричали апостолски камък.

Аметистът винаги се е считал за един от най-могъщите талисмани.  Камък на духовността. Камък против опиянение. През вековете аметистът се е считал за мощен пазител от зла съдба, а от женското сърце камъкът гонел несподелената или старата и неувяхваща любов, откривайки нови възможности. В древността от аметист са правили купи и чаши.

В древен Египет са смятали, че аметистът е способен да  поражда любов към даряващия даже в този случай, когато приемащият дара преди това е бил влюбен в друг. В Рим аметистът е бил благословен камък, който носел късмет, покой и благодат, успокоявал.

Аметистът олицетворява чистосърдечност, искреност, безопасност умиротвореност, а според източните предания – щастие благополучие и оптимизъм.
Ако се пие вино от аметистова чаша, никой не вижда доколко виното е разредено с вода.
Името Аметист идва от древногръцка легенда за прекрасна нимфа, която е превърната от Дионис в блестящ лилав камък, тъй като отхвърлила любовта му, поради това, че сърцето й вече било заето от Аполон.

Доломит – Камъкът доломит е калциев и магнезиев карбонат Доломитът образува кристали в бяло, сиво и бледо жълто оцветяване.

Доломитната скала се използва в строителството за направата на огнеупорни тухли и за наторяване. Най-известните находища на доломит са в САЩ, Канада, Швейцария, Испания и Мексико. Доломита е източник на йонизиран калций, който активно се усвоява от организма на човека и животните.

Йонизираният калций оптимизира киселинно-алкалния баланс на организма. В резултат на което се намалява риска от различни заболявания на сърдечносъдовата система. Благодарение на йонизирания калций, доломитът влияе благоприятно на костите, кръвното и кръвнзта захар.

Има данни, че доломитът може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците. Доломитът също така повишава жизнеността на човека и неговата устойчивост към стреса.

В сферата на езотериката се смята, че доломитът увеличава щедростта и способността за оригинално мислене. Доломитът е в състояние да отстрани тъгата и смекчи горчивината от самотата.

Happygreen.bg

Facebooktwitterpinterestmail

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Люлякова гривна от естествени камъни“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.