Гривна с ахат, хематит и цитрин

21.00 лв.

Описание

Гривна от естествени камъни ахат, хематит и цитрин.

Изработена ръчно, нанизана на ластичен конец.
Ахат, хематит и цитрин.

Хематит –  споменава се в съчиненията още на Теофраст (315 г. преди н.е.). В Индия хематитът е бил символ на храброст и мъдрост. Този камък способства съхраняването на оптимизма и волята. В Европа хематитът се е смятал за талисман.

Цитрин
Цитринът е кристална разновидност на кварца с примеси от тривалентно желязао, но което се дължи и жълтеникавия му оттенък. Името му означава лимонен.
Камък на изобилието във фън-шуй, цитринът се смята че привлича успехи, късмет и богатство. Можете да го поставите в чанта, портфейл или каса с пари, за да донесе повече пари.
В Древен Рим сенаторите са носили кристал от цитрин, защото се смятало, че той развива красноречието, изостря паметта и помага във взаимоотношенията и в контакта с различни хора. Амулет срещу скандали, клевети и коварство и депресия.

Спомага и за добрите взаимоотношения в семейството. Полезен е при състояние на хронична умора, хормонален дисбаланс, стимулира храносмилателната система.  Носен под формата на бижу прогонва кошмарните мисли, елиминира последствията от депресии и стрес и създава положителна нагласа.
Пиенето на заредена с цитрин вода по време на менопауза спомага за по-лесното преодоляване на психическия и физически дискомфорт.

Находища на цитрин има в Бразилия, Мадагаскар, САЩ, Испания, Русия, България.

 

Happygreen.bg

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гривна с ахат, хематит и цитрин”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *