Малахит, опушен кварц и ахат гривна

23.00 лв.

Описание

Гривна от естествени камъни – малахит, опушен кварт и ахат.
Размери 4 мм, 6 мм, 8 мм, 10 мм

Малахит – Пищните извити украски на малахита имат светли и тъмно зелени мраморни нюанси. Името малахит идва от гръцкото „malhe“, което значи трева, заради зеления цвят.
Описван от поетите като пролетна трева, която се поклаща от вятъра. Древните египтяни използвали малахита в бижутерията и изкуството.
Зеленият малахит е бил любимият цвят в грима на Клеопатра.

Този полускъпоценен камък играе важна роля в европейското изкуство по време на ренесансовия период. В много от зелените цветове в „Сикстинската капела“ на Микеланджело са били използвани бои на основата на малахит.
Често закачали малки камъчета малахит да висят над бебешкото креватче и леглата на децата, за да гонят зли духове и да помага за спокойни сънища.

Малахитът е камък, който символизира приятелство и лоялност, счита се за камък на щастието.
Този камък може да се носи тогава, когато започнете нов проект, работа или се местите в ново жилище. Периодично презареждайте своя малахит, като го изложите на слънце или държите в сол за една нощ.

Малахитът носи хармония, подобрява интуицията. Има високо съдържание на мед, който има множество ползи за здравето. Този камък неутрализира задушаващата любов и стимулира истинската и чиста любов.

Изработена ръчно гривна от нас, нанизана на ластичен конец.

Малахитът може да е натурален, който е доста по-скъп, или синтетичен, който е направен пак от малахит, но е преработен и смесен със смоли. От менюто изберете кой вариант предпочитате.

Всяка гривна е уникална и може да се различава от публикуваната снимка.

Happygreen.bg

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Малахит, опушен кварц и ахат гривна”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *