Гривна с малахит, опушен кварц и ахат

14.00 лв.

Описание

Гривна от естествени камъни – малахит, опушен кварт и ахат.

Малахит – Пищните извити украски на малахита имат светли и тъмно зелени мраморни нюанси. Името малахит идва от гръцкото „malhe“, което значи трева, заради зеления цвят.
Описван от поетите, като пролетна трева, която се поклаща от вятъра. Древните египтяни използвали малахита в бижутерията и изкуството.
Зеленият Малахит е бил любимият цвят в грима на Клеопатра.

Този полускъпоценен камък играе важна роля в европейското изкуство по време на ренесансовия период. В много от зелените цветове в „Сикстинската капела“ на Микеланджело, са били използвани бои на основата на малахит.
Често са закачали малки камъчета малахит да видят над бебешкото креватче и леглата на децата, за да гонят зли духове и да помага за спокойни сънища.

Малахитът е камък, който, който символизира приятелство и лоялност, счита се за камък на щастието.
Този камък може да се носи, тогава когато започнете нов проект, работа или се местите в ново жилище. Периодично презареждайте своя Малахит, като го

Малахитът носи хармония, подобрява интуицията. Има високо съдържание на мед, който има множество ползи за здрвето. Този камък неутрализира задушаващата любов и стимулира истинската и чиста любов.

Изработена ръчно, нанизана на ластичен конец.

Facebooktwitterpinterestmail

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гривна с малахит, опушен кварц и ахат“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.