Гривна за ръка от опушен кварц и хематит

16.00 лв.

Код: M105-6-1 Категории: , Етикети: , ,

Описание

Гривна с опушен кварц и хематит

Ръчно изработена гривна от естествени камъни. Нанизана на ластичен конец. Диаметър на обиколката 16 см. При желание за по-малка или по-голяма – пишете в забележката.

Хематитът е минерал с непрозрачен черен, червен или червеникаво-кафяв цвят и ярък метален блясък. Този камък съдържа около 70% желязо. Хематитът в древността е бил известен „камък на магьосниците“. Има защитна функция. Има поверие, че хематитът може да помогне на човек да спечели съдебен процес. Носен като украшение – гривна, медальон, обеци,  хематитът дарява на притежателя си усещане за спонтанност и жизнерадост. Хематитът е известен още и като камъкът на ума, защото помага за заземяването и успокояването. Има благоприятно въздействие за фокусирането на ума, за оригиналното и логическо мислене.

Хематитът е особено удачен за амулет за привличане на пари. Често се използва за гадания и изработка на гадателски руни и махала за радиестезия. Хематитът е известен и с насърчаването на любовните отношения, но най-вече яснотата на емоциите.

Желателно е да се избягва контактът на хематитът с вода – това от една страна ще отслаби неговите магнитни свойства, а от друга може да развали красивия му металически блясък. Хематитът се зарежда и пречиства, когато е поставен в близост до скални кристали. Често хематитът се използва за изчистване на редица други кристали и камъни.

Изработка: Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.100 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гривна за ръка от опушен кварц и хематит“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *