Гривна с кехлибар, ахат, кристал, хаулит

22.00 лв.

Описание

Гривна с ахат, хаулит, цитрин, планински кристал

Ръчно изработена гривна. Нанизана на ластичен конец.

Ахат

е камък на мира и спокойствието, който подобрява благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве и дълголетие на притежателите му. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Ахатът е емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Ахатът се смята и за камък пазител на бременните жени, както и за защита от лоши очи.

Кехлибар –

вкаменена изкопаема смола от иглолистни дървета. Балтийският кехлибар се състои от 98% смола на бора Pinus sussinifera и с възраст поне 35 милиона години. Най- ниско се оценяват кехлибарите с въздушни мехурчета или вода. За най-известен в света се смята балтийският кехлибар.

Лечебни свойства на кехлибара – За лечебните свойства на кехлибара са споменава в писанията на Плиний и Гален. Някои филолози свързват думата „кехлибар“ с литовската дума „gintari“- „защитник от болести“. Той помага при главоболие и зъбобол, болки в гърлото, намалява влиянието на спадовете в налягането, може да спаси от магнитна буря и да подобри зрението, влияе върху далака, укрепва сърцето, облекчава зъбобол, помага и при много други заболявания. Препаратите от кехлибар имат противовъзпалително действие.

В съвременната медицина е отбелязана способността на кехлибара да предотвратява хемолизата (процес на разрушаване на червените кръвни телца – еритроцити). Кехлибарът помага при мастопатии, кисти, миоми, включително и злокачествени, помага при лечение на гуша, липоми. Това се обяснява с потискане на патологичното делене на клетките, което допринася за смъртта на лошите клетки и разсейване на туморите.

Кехлибарът съдържа йод,

затова носенето на колие от него е полезно при лечение и профилактика на заболявания на щитовидната жлеза, които възникват при недостиг на йод в организма. В кехлибара се съдържат и други полезни за тялото елементи (желязо, магнезий, калций, цинк и др.), а също и соли на янтарната киселина, които активират метаболизма, храносмилателната система и имат противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Янтарната киселина стимулира нервната система, увеличава хемоглобина и подобрява дейността на бъбреците и червата, използва се като антистресово, противовъзпалително и антитоксично средство. Кехлибарените парченца и неговите соли се използват за производството на витамин D3, кортизонацетат, антисептици и други.

Кехлибарената настойка се използва като средство при настинки, болки в гърлото. Кехлибарени плочици се втриват с уиски при главоболие, а когато на децата никнат млечни зъби им дават да огризат парче кехлибар. За най- лечебен се смята необработения кехлибар.

Магически свойства на кехлибара

Кехлибарът е наричан вълшебна смола от древните гори. От древни времена е бил използван като мощен талисман и амулет. Смята се, че със своя златист цвят кехлибарът прояснява мислите и помага за осъществяване на плановете. Бижутата с кехлибар носят радост и мир.

Кехлибарът е източник на творческа сила, вяра и оптимизъм. Засилва интуицията и помага за реализацията на плановете, носи късмет, радост, бодрост на духа, пази здравето. Кехлибарът е символ на щастие и здраве. Ако бременна жена постоянно носи кехлибар, тя благополучно ще износи плода и ще има гарантирано леко раждане. Ако майката, която кърми носи кехлибарени мъниста, то бебето ще има весел и добър характер.

Кехлибарът символизира духовната връзка. Някои видове кехлибари били използвани и в религиозни церемонии, тъй като добре горят и изпускат приятен дим – тамян. С неговия дим опушвали в миналото младоженците и бебета, за късмет.

Кехлибарът въздейства на гърлената чакра, вишудхи,, която контролира дихателната система и слуха, а също и кожата; активността на тази чакра помага за самоутвърждаването в обществения и професионалния живот, носи чувство на удовлетворение.

Хаулит

камъкът на Хова“, хаулитът е калциев боросиликат. Оцветяването на минерала е в бяло, сиво. Срещат се и минерали с черни или кафяви петна. Основните находища на хаулит са в САЩ и Канада.

Лечебни свойства – Полезен за укрепването на костите и зъбите.

Магически свойства на хаулита – Хаулитът помага на собственика си да придобие знания и умения. Минералът постоянно подбутва собственика си към професионално усъвършенстване. Притежателят на хаулита е вечен студент, защото през целия си живот се стреми да получи, колкото може повече знания, не само в сферата на своята дейност, но също така и да научи други нови неща.

Ако имате приятел песимист, унил, безрадостен и тъжен, то подарете му хаулит, защото този камък може да облекчава емоционалния стрес и напрежението, да помага срещу тревожността и да прави хората по-чувствителни към красотата. Отличен помощник в овладяването на всички видове знания и умения.

Въздействието на хаулита е, че насърчава откритостта, отзивчивостта и волята за живот, физическата енергия, потентността, той дава чувство на увереност и стабилност. Хаулитът е талисман за ученици, студенти, учени и хора, които се стремят да овладеят до съвършенство професионални умения.

Изработка на Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гривна с кехлибар, ахат, кристал, хаулит”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *