Описание
Печена леблебия солена и безсолна, печена на жар
Солената е много леко осолена. Гарантираме, че е прясна.
Леблебията има леко орехов вкус и зърнеста текстура. Изключително богат източник на витамини, минерали и фибри, нахутът може да предложи различни ползи за здравето, като регулирането на теглото, подобряване на храносмилането. Това бобово растение е с високо съдържание на протеини и с отличен вкус.
Порция от 1 чаша (164 грама) варен нахут или печена леблебия съдържа:
- Калории: 269
- Протеин: 14,5 грама
- Мазнини: 4 грама
- Въглехидрати: 45 грама
- Фибри: 12,5 грама
- Манган: 74% от дневната доза
- Фолат (витамин B9): 71% от дневната доза
- Мед: 64% от дневната доза
- Желязо: 26% от дневната доза
- Цинк: 23% от дневната доза
- Фосфор: 22% от дневната доза
- Магнезий: 19% от дневната доза
- Тиамин: 16% от дневната доза
- Витамин B6: 13% от дневната доза
- Селен: 11% от дневната доза
- Калий: 10% от дневната доза
Нахутът е с високо съдържание на протеини и фибри, което може да ви накара да се чувствате сити и да намалите приема на калории по време на хранене.
Печената леблебия е отличен източник на протеин, който може да помогне за регулиране на теглото и да подобри здравето на костите.
Има нисък гликемичен индекс и е чудесен източник на фибри и протеини – всички свойства, които поддържат здравословното ниво на кръвната захар.
Предлагаме и суров нахут.
Имаме и печено кашу без люспа. За ползите от кашуто прочетете в линка.
0.5 кг/1 кг
Леблебия на жар без сол
Осолена леблебия: 98% леблебия и 2% сол
Не съдържа брашно, т.е. без глутен. Но може да съдържа следи от глутен, тъй като е пакетирано в цех, където пакетират и други храни.
Произход: Иран




Отзиви
Все още няма отзиви.