Гривна с бял оникс, лава и содалит

17.00 лв.

Описание

Гривна с бял оникс, содалит и бяла лава

Ръчно изработена гривна. Нанизана на ластичен конец.

Содалит – много красив камък, смята се, че е проводник на  космическа енергия и може да повлияе на съдбата на човека, да лекува и дарява с интуицията.

Содалитът е минерал със сложен химичен състав, според официалната класификация се отнася към скъпоценните камъни, но към последната трета категория. Неговото название води към това, че в състава му влизат съединения на натрия. Содалитът е хлоросъдържащ алумосиликат на натрия. Другото име на содалита е  аломит. Цветът на содалита варира от син и зеленикав до червен. Често на повърхността на камъка има бели жилки калцит.

Содалити се срещат в Гренландия, Норвегия, Индия, САЩ, Бразилия и Канада. В Русия се добиват на Колския полуостров и Урал.

Приписват се мистични качества на този камък и се смята, че помага при медитация, тъй като засилва концентрацията и спомага за достигането на вътрешна хармония.

Бял оникс –  ониксът е вид халцедон – микрокристален кварц. Близък е до ахата, с изключение на това, че ивиците му са по-скоро прави, отколкото извити.
Ониксът бил любим камък на древните гърци и римляни. Те смятали, че събужда чувството за достойнство. Води към смели начинания. Повишава печалбата. Спомага за постигане на дружеско щастие.Спасява от магии, от прекомерен любовен плам, от беди и опасности. Противодейства на уроки. Пази от долни страсти. Съхранява здравето на притежателя си. Прави го весел и приятен за околните. Ониксът бил считан още за любовен талисман

Бяла лава – вулканичната лава и нейните лечебни свойства са използвани от човека от древни времена. Лавата носи в себе си силата на елементите, в нея са вплетени силите на огъня и земята, водата и въздуха. Бижутата от лава могат да бъдат мощен защитен амулет и талисман.

Лавата подпомага развиването на таланти и творческо мислене, позволява да преоткрием връзката с природата, с вселената и с дълбокия вътрешен свят на  мъдрост, сила и мощ. Силата на вулканичния камък помага на се заземим и да чувстваме стабилност и увереност.

Изработка на Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гривна с бял оникс, лава и содалит“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *