Гривна с косите на Венера, хематит, оникс, актинолит

12.00 лв.

Описание

Гривна с кварц – косите на Венера, хематит, оникс, актинолит

Ръчно изработена гривна от полу-скъпоценни камъни. Нанизана на ластичен конец.

Оникс

Хематитът е минерал с непрозрачен черен, червен или червеникаво-кафяв цвят и ярък метален блясък. Този камък съдържа около 70% желязо. Хематитът в древността е бил известен „камък на магьосниците“. Има защитна функция. Има поверие, че хематитът може да помогне на човек да спечели съдебен процес. Носен като украшение – гривна, медальон, обеци,  хематитът дарява на притежателя си усещане за спонтанност и жизнерадост. Хематитът е известен още и като камъкът на ума, защото помага за заземяването и успокояването. Има благоприятно въздействие за фокусирането на ума, за оригиналното и логическо мислене.

Хематитът е особено удачен за амулет за привличане на пари. Често се използва за гадания и изработка на гадателски руни и махала за радиестезия. Хематитът е известен и с насърчаването на любовните отношения, но най-вече яснотата на емоциите.

Желателно е да се избягва контактът на хематитът с вода – това от една страна ще отслаби неговите магнитни свойства, а от друга може да развали красивия му металически блясък. Хематитът се зарежда и пречиства, когато е поставен в близост до скални кристали. Често хематитът се използва за изчистване на редица други кристали и камъни.

Косите на Венера

Актинолит

Изработка на Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гривна с косите на Венера, хематит, оникс, актинолит“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *