Гривна с кехлибар, драконови вени ахат

25.00 лв.

Описание

Гривна с кехлибар, ахат и драконови вени

Ръчно изработена гривна. Нанизана на ластичен конец.

Драконовите вени са разновидност на ахат – драконов ахат.

Кехлибар – вкаменена изкопаема смола от иглолистни дървета. Балтийският кехлибар се състои от 98% смола на бора Pinus sussinifera и с възраст поне 35 милиона години. Най- ниско се оценяват кехлибарите с въздушни мехурчета или вода. За най-известен в света се смята балтийският кехлибар.

Лечебни свойства на кехлибара – За лечебните свойства на кехлибара са споменава в писанията на Плиний и Гален. Някои филолози свързват думата „кехлибар“ с литовската дума „gintari“- „защитник от болести“. Той помага при главоболие и зъбобол, болки в гърлото, намалява влиянието на спадовете в налягането, може да спаси от магнитна буря и да подобри зрението, влияе върху далака, укрепва сърцето, облекчава зъбобол, помага и при много други заболявания. Препаратите от кехлибар имат противовъзпалително действие.

Кехлибарът съдържа йод, затова носенето на колие от него е полезно при лечение и профилактика на заболявания на щитовидната жлеза, които възникват при недостиг на йод в организма. В кехлибара се съдържат и други полезни за тялото елементи (желязо, магнезий, калций, цинк и др.), а също и соли на янтарната киселина, които активират метаболизма, храносмилателната система и имат противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Янтарната киселина стимулира нервната система, увеличава хемоглобина и подобрява дейността на бъбреците и червата, използва се като антистресово, противовъзпалително и антитоксично средство. Кехлибарените парченца и неговите соли се използват за производството на витамин D3, кортизонацетат, антисептици и други.

Кехлибарената настойка се използва като  средство при настинки, болки в гърлото. Кехлибарени плочици се втриват с уиски при главоболие, а когато на децата никнат млечни зъби им дават да огризат парче кехлибар. За най- лечебен се смята необработения кехлибар.

Изработка на Happygreen.bg

Можем да направим и гривна или мала с камъни по ваш избор, като вид или цвят.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гривна с кехлибар, драконови вени ахат”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *