Фъстъчено масло 380 г Фъстъчен тахан 700 г

6.50 лв.15.50 лв.

Внимавайте, защото е много, много вкусно… идеално за смутита или за мазане на филии, както и сосове за салати. С домати върви чудесно.

Описание

Фъстъчено масло, 0.38 кг и фъстъчен тахан

Фъстъците и фъстъченото масло са пълноценна храна, съдържаща витамини, минерали и голямо количество растителни протеини.

Фъстъчения тахан е съставен само от смлени печени фъстъци.

Съдържанието предимно на ненаситени мазнини помага за поддържане ниски нива на холестерола. А това от своя страна понижава риска от заболявания на сърдечно-съдовата система.

Една супена лъжица фъстъци или фъстъчено масло доставя 25% от дневната нужда от Витамин Е – антиоксидант, който може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

Фъстъченото масло е важен източник на основни минерали, като магнезий, мед, фосфор, калций и цинк.

Фъстъченото масло е с високо съдържание на магнезий. Това означава, че то може да спомогне за регулацията на телесната температура, детоксикацията, производството на енергия.
Както и формирането на здрави кости и зъби  и поддържане на здрава нервна система.

Консумацията на фъстъчено масло може да спомогне да се справите с вредите, които стресът причинява.
В него се съдържа бета-ситостерол, който намалява нивата на холестерола, засилва имунитета и балансира хормоните, отговорни за стреса.

Моно- и полиненаситените мазнини, съдържащи се във фъстъците спомагат на мастноразтворимите витамини E и K да се абсорбират от тялото.
Витамин Е предпазва организма от натрупване на токсини и облекчава предменструалния синдром.

Те също така намаляват риска от възникването на очни заболявания като катаракта и неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер и диабет.

Витамин К е от съществено значение за нормалното съсирване на кръвта и благоприятства транспортирането на калций в организма, което е полезно за здравето на костите.
Опаковка, стъклен буркан.

Производител Балчо за фъстъченото масло
Фъстъчен тахан – Шаламанов 79

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 1.3 кг