Описание
Кокосови стърготини био и пълномаслени 65 %
Естествен подсладител с богат вкус на кокос и множество здравословни ползи. Богати на фибри, желязо и цинк.
Какво съдържа сушеният кокос?
- Високо съдържание на диетични фибри – 14 %
- Съдържа мед, калций, желязо, манган, магнезий и цинк
- Източник на фолиева киселина, рибофлавин, ниацин, тиамин и пиридоксин
- Отличен източник на лауринова киселина (също намираща се в човешката кърма), която играе положителна роля в липидните профили в кръвта
- Един от най-добрите източници на средноверижни мастни киселини, наситени мазнини, които могат да се използват за енергия веднага щом достигнат до черния дроб
- Добавянето на сушен кокос към храната е чудесен начин да увеличите приема на здравословни, растителни наситени мазнини.
Ползи за здравето на сушения кокос:
- Укрепва имунната система
- Подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система
- Активира метаболизма и може да помогне за загуба на тегло
- Подобрява храносмилането
- Помага за защита срещу вирусни, гъбични и бактериални инфекции
- Едно от нещата, които правят кокоса уникален е, че съдържанието на наситени мазнини в него се състои предимно от средноверижни мастни киселини (MCFA). За разлика от дълговерижните мастни киселини (LCFA), които се намират в около 98% от наситените мазнини, които консумираме, MCFA могат да се абсорбират от тялото веднага щом попаднат в черния дроб. Казано по-просто, това означава, че кокосът е изключително ефективен източник на енергия за тялото и е изключително малко вероятно да се съхранява като телесна мазнина.
Друго нещо, което отличава кокоса е, че той е най-разпространеният естествен източник на лауринова киселина – същата мастна киселина, която се намира в кърмата на човека! Лауриновата киселина се използва от тялото за борба с вируси, както и с бактериални и гъбични инфекции. Въпреки че изсушеният кокос не съдържа толкова много лауринова киселина, колкото необработеното кокосово масло, той все още се счита за отличен източник.
200 г – Шри Ланка



