Келп на прах 125 г полезни водорасли

10.00 лв.

Срок на годност 06.2025 г.

Описание

Келп на прах 125 г

Келп (Ascophyllum Nodosum) е водорасло, което принадлежи към групата на кафявите водорасли. Расте в “подводни гори” в плитки океани при температура межди 6 и 14 C и е извесно с бързия си темп на растеж – половин метър на ден, достигайки дължина от 30 до 80 метра. Данни за присъствието на кафяви морски водорасли в диетата на азиатските култури има от преди хиляди години.

Келп на прах се комбинира добре с плодови сокове, смутита, както и със солени ястия.

Спомага за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и усилване нивата на енергия в организма. Намалява чувството за потиснатост, тревожност и страх, липсата на сексуално желание и повишения апетит. Без глутен, суров био продукт. Съдържа йод.

Редовната употреба на Келп съдейства за:

– Премахване на чувството за постоянна умора. Цялостно регенериране на нервната система. Елиминирането на „лошия” холестерол от тялото и за нормализиране на теглото.  Ускоряване на метаболизма и ефективен контрол върху апетита. Повлиява благоприятно чревната микрофлора.

Полезната добавка
келп източник на йод

Има силно противовъзпалително и противомикробно действие, стимулира регенеративните процеси в организма и е силен антиоксидант, унищожава излишните мазнини, богат на витамин С, манган и цинк. Насърчава гликемичния баланс и намалява нивата на кръвната захар.

Ползи за здравето от Kelp

Келпът е естествено богат на хранителни вещества и съдържа широк спектър от микроелементи, включително минерални, витамини, каротеноиди и прeбиотици (Те са специализирани растителни фибрикоито стимулират растежа и активността на пробиотиците – микроорганизми с позитивен ефект върху храносмилането и имунната система).

Въпреки това, може би е най-известен с богатото си съдържание на йод, което означава, че е от голяма потенциална полза за здравето на щитовидната жлеза.

Щитовидната жлеза е главната метаболитна жлеза в тялото

И без нея тялото ни не би могло да преобразува хранителните вещества в енергия. Необходими са четири йодни йона и тирозинова молекула, за да произведе тиреоидния хормон Т4.

Ако има дефицит на йод, щитовидната жлеза може да не може да произведе адекватни нива на тези хормони, което има отрицателно въздействие върху метаболизма и потенциално води до първичен хипотиреоидизъм.

Съставки: келп на прах*

*био сертифициран продукт

Употреба: 0,5g (1/6 чаена лъжичка) на ден.

Произход: Ирландия

Виж също магнезий морски органичен.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.150 кг