Шатавари за хормонален баланс и имунитет

8.50 лв.

Описание

Шатавари аспарагус хранителна добавка на прах от Аюрведа

Шатавари (Asparagus racemosus) е една от най-силните билки в Аюрведа.
Името Шатавари идва от изключителното въздействие върху женската репродуктивна система и способността му да възвръща баланса на хормоните – от санскрит, Шатавари означава „Тази, която има 100 съпрузи“. Растението съдържа сапонини, стероидни гликозиди, флавоноиди, фитоестрогени и др.

Билката шатавари от векове се използва за стимулиране производството на женски полови хормони. Тя подкрепя и производството на майчино мляко у кърмещите майки. Стимулира изграждането на имунитета, подобрява и когнитивните способности, стимулира храносмилателните процеси.

Растението шатавари подпомага фертилността и виталността за по-дълго време, отдалечава менопаузата и понижава неблагоприятните й ефекти. Дава сила и енергия. Подпомага пречистването на кръвта и черния дроб. Действа подмладяващо на всички органи и тъкани.

Според древните текстове шатавари създава оджас – жизнена сила.
Шатавари ускорява преминаването на естрадиола в естрол и стимулира синтеза на прогестерон. В Аюрведа се ползва при при безплодие и за предотвратяване на спонтанни аборти. Използва се и при болки и спазми по време на менструация, тъй като има спазмолитични и успокояващи свойства.

Нормализира месечния цикъл и подпомага баланса при обилно кървене. То е полезно и за жени преди и по време на менопауза, както и за тези, които са претърпели операция за отстраняване на матката. Растението помага при заболявания като фиброза, мастопатии, ендометриоза, цервикална ерозия и др.

  • При бременност и  кърмене се консултирайте с лекар преди употреба
  • Не превишавайте препоръчителната дневна доза
  • Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина
  • Продуктът е подходящ за възраст над 12 години

Дозировка: На ден 1 ч.л. (3 г), разпределена в 3 приема между храненията и разтворена във вода, сок, топло мляко, мед или смути.
.
Предлагаме и Трифала, друга имунстимулираща билка.

На прах – 60 г

Състав

Корен Шатавари  (Asparagus racemosa)

Произход: Индия

 

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.200 кг