Гривна с ахати, хематит и авантюрин

20.00 лв.

Описание

Красива гривна с ахати, хематит и зелен авантюрин 6 мм и 8 мм мъниста

Ръчна изработка. Наниз на еластична силиконова корда.

Ахатът е камък на мира и спокойствието, който подобрява благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве и дълголетие на притежателите му. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Ахатът е емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Ахатът се смята и за камък пазител на бременните жени, както и за защита от лоши очи.

Хематитът е минерал с непрозрачен черен, червен или червеникаво-кафяв цвят и ярък метален блясък. Този камък съдържа около 70% желязо. Хематитът в древността е бил известен „камък на магьосниците“. Има защитна функция. Има поверие, че хематитът може да помогне на човек да спечели съдебен процес. Носен като украшение – гривна, медальон, обеци,  хематитът дарява на притежателя си усещане за спонтанност и жизнерадост. Хематитът е известен още и като камъкът на ума, защото помага за заземяването и успокояването. Има благоприятно въздействие за фокусирането на ума, за оригиналното и логическо мислене.

Хематитът е особено удачен за амулет за привличане на пари. Често се използва за гадания и изработка на гадателски руни и махала за радиестезия. Хематитът е известен и с насърчаването на любовните отношения, но най-вече яснотата на емоциите.

Желателно е да се избягва контактът на хематитът с вода – това от една страна ще отслаби неговите магнитни свойства, а от друга може да развали красивия му металически блясък. Хематитът се зарежда и пречиства, когато е поставен в близост до скални кристали. Често хематитът се използва за изчистване на редица други кристали и камъни.

Изработка Happygreen.bg

 

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.110 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гривна с ахати, хематит и авантюрин”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *