Гривна с лабрадорит, хематит, жадеит и ОМ

22.00 лв.

Описание

Красива гривна с лабрадорит, жадеит, хематит и символ ОМ

Ръчна изработка. Наниз на ластична корда.

Жадеит – В доколумбова Америка камъкът жадеит е бил култов за маите, ацтеките и толтеките.

На ярко-зеления жадеит приписват същите свойства, както на нефрита – да предпазва от неприятности и нещастия. Смята се, че украшения с жадеит допринасят за разтоварване на емоциите и щастие. В стари времена на Изток се е считало, че стиснат в ръка къс жадеит помага за сключване на изгодна търговска сделка.

Хематит –  споменава се в съчиненията още на Теофраст (315 г. преди н.е.). В Индия хематитът е бил символ на храброст и мъдрост. Този камък способства съхраняването на оптимизма и волята. В Европа хематитът се е смятал за талисман.

Лабрадорит – камъкът на магьосниците и шаманите, наричан още тъмната страна на луната, защото разкрива това, което не може да бъде видяно с просто око. Това е полускъпоценен камък срещу егоизъм, арогантност и себелюбие.

Има го в различни краища по света, но за пръв път е открит в провинция Лабрадор в Канада.  Много красив и интересен камък. Придава на собственика си човечност и спокойствие. Насърчава постоянство, разкрива скрити способности и таланти. Помага за личностното израстване на човек.

Още камъкът лабрадорит засилва умствените способности, търпението и проницателността. Този красив полускъпоценен камък подпомага умствените функции, помага при проблеми с очите.

Изработка Happygreen.bg

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.110 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Гривна с лабрадорит, хематит, жадеит и ОМ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *