Броеница 108 зърна от естествени камъни

60.00 лв.

Имайте предвид, че всеки камък е уникален и е вероятно да има разлики със снимката.
Планински кристал,  аметист, черен оникс, бял халцедон, прасковен опал, родохрозит – 6 мм

Описание

Броеница от 108 зърна от естествени камъни – мала, нанизана с Брахма възли

Планински кристал,  аметист, черен оникс, бял халцедон, прасковен опал, родохрозит – 6 мм

Планински кристал – кристалът е считан за най-мощния камък на планетата. Планинският кристал е майстор лечител и може да се използва при всякакви условия. Подсилва имунната система и балансира и пречиства тялото, подобрява мисловния процес и води към позитивизъм и хармония. В миналото е използван като амулет против черна магия.

Аметист –разновидност на кварца (силициев окис).  Аметистът е с виолетов цвят с различен интензитет и понякога с розов или червеникав оттенък, като разновидност на кварца и най-ценният от кварцовата група. Аметистът е любимият камък на църковните служители, украсявали с него икони, олтари, кръстове. При посвещението в кардинал се връчвал пръстен с аметист, откъдето в католическите страни този камък се  нарича епископски. В Русия го наричат архиерейски. В средните векове са го наричали апостолски камък.

Аметистът винаги се е считал за един от най-могъщите талисмани.  Камък на духовността. Камък против опиянение. През всичките векове аметиста се е считал за мощен пазител от зла съдба, а от женското сърце камъка гонел не споделената или старата и неувяхваща любов откривайки нови възможности. В древността от аметист са правили купи и чаши.

Оникс –  подобно на ахата е камък-пазач. За него се вярва че предпазва своя собственик от негативно енергийно въздействие. Също така се смята, че трябва да се пречиства редовно.

В старата европейска традиция ониксът е считан за камък на вождовете, даващ жизнена сила, власт и могъщество. Във Франция смятали, че оникс може да открие само човек, който е с чисто сърце и безгрешен в мислите си.

Има поверие, че ониксът избавя човека от леност и хронична умора, а обеци с оникс правят жените весели и предприемчиви. Индийската астрология приема оникса като камък, който е полезен за всички, тъй като концентрира биоенергията и гони болестите.

Ониксът е вид халцедон – микрокристален кварц. Близък е до ахата, с изключение на това, че ивиците му са по-скоро прави, отколкото извити.
Ониксът бил любим камък на древните гърци и римляни. Те смятали, че събужда чувството за достойнство. Води към смели начинания. Повишава печалбата. Спомага за постигане на дружеско щастие.Спасява от магии, от прекомерен любовен плам, от беди и опасности. Противодейства на уроки.

Ръчно изработена от Happygreen.bg
Можем да изработим и броеница от камъни по ваш избор.

Имайте предвид, че всеки камък е уникален и е вероятно да има разлики със снимката.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.5 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Броеница 108 зърна от естествени камъни”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *