Сол нерафинирана нейодирана морска Месолонги

3.50 лв.24.00 лв.

Описание

Сол фина нейодирана мляна и на гранули – 0.5 кг/0.650 кг/ 1 кг / 5 кг

Солта Месолонги се добива от защитена лагуна Месолонги в Гърция. Водите в тази местност са богати на минерали, а солта е добита по традиционен начин, така че да се запазят всички нейни качества.
Тъй като не е претърпяла никаква обработка освен измиване, тази сол е отличен източник на необходимите минерали и микроелементи, от които тялото ни се нуждае, за да функционира правилно. Непреработената натурална морска сол от Месолонги съдържа натрий, калий, калций, магнезий и 89 различни минерала в идеално съотношение.

Не съдържа химически добавки, нито се добавя йод, но съдържа йода, който му е дала природата.

Тази морска сол има множество ползи за организма. Морската сол месолонги подпомага регулирането на баланса на течности в организма, балансира нивата на кръвната захар и подобрява метаболизма. Тази сол не задържа течности в организма, стимулира активност и жизненост.

Неслучайно древните са казвали „струва колкото златото“.

Нейодираната морска сол се добива така, както се е добивала векове наред. Водата от солените води се отвежда в „солни градини“, изпарява се от слънчевите лъчи, след което се преобръща, за да изсъхне напълно. Смята се, че в нейния състав се съдържат всички необходими на тялото химически елементи. Счита се, че заради по-различната, „хрускава“ текстура от тази на обикновената трапезна, морската сол осигурява по-богато усещане за вкусовите рецептори.

Месолонги е защитена лагуна в Гърция и е един от най-чистите райони в Гърция, Йонийско море.

Виж също морска сол от Мъртво море.

Биодинам лайф, Special food, Kabassi
Произход Гърция

0.5 кг/0.65 кг/1 кг

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.5 кг