Пресни фурми меджул джъмбо 1 кг

22.00 лв.

Описание

Най-хубавият сорт фурми – Меджул. Пресни, без никакви добавки.
Размер джъмбо – голям.

Фурмите са плодове на финиковата палма, която расте в Африка и Азия. Много богати са на фибри и естествени захари (фруктоза и декстроза от 55% до 70%). Голямото количество плодова захар в тях се придвижва много бързо до черния дроб, където почти веднага се превръща в енергия – много по-бързо от която и да е друга храна.

Фурмите съдържат големи количества витамин А и витамин B6, фолиева киселина, желязо, калий, мед, магнезий и други минерали. 10 фурми на ден покриват половината от препоръчителната дневна доза желязо, поради което се препоръчват при анемични състояния като таласемията (снижено производство на хемоглобин). Съдържат антиоксидантни флавоноиди като бета-каротин, лутеин и зеаксантин, които предпазват клетките от разрушителния ефект на свободните радикали.

Полезни за зрението и сърдечно -съдовата система, храносмилателна система.
Тези сладки плодчета се препоръчват силно на бременните жени. Предполага се, че улесняват раждането, тъй като подсилват всички мускулни тъкани, включително и матката.
Алергиите към тях са много рядко срещани, така че са безопасни за въвеждане от ранна детска възраст.

Заради наситения си карамелено-сладък вкус, освен самостоятелно, фурмите могат да се използват като подсладител в рецептите за сладкиши и сурови бонбони.
Идеално се комбинират с какаовите ядки, тъй като компенсират горчивия им вкус.

Препоръчват се при констипация: фурмите са естествен лаксатив. При чревни проблеми: ниацин (витамин В3) повлиява благотворно. Продължителния прием блокира усвояването на „лошия” LDL-холестерол, намалява размножаването на патологичните организми и стимулира растежа на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт.

Фурмите повишават либидото и подсилват репродуктивната система. Осигуряват бързо облекчаване на симптоми като гадене, главоболие, колит  Това се случва заради съдържанието на танини (флавоноидните вещества), за които е известно, че притежават антиинфекциозни, противовъзпалителни и антихеморагични свойства (намаляват кръвоизливите).

1 кг

Произход Иран

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 1.1 kg