Маркуче за сутра нети 0.3 мм и 0.2 мм – цена 5 лв.

5.00 лв.

Дебелина 0.2 мм и 0.3 мм. Цвят бял, прозрачен. Изработено от силикон. Дължина 38 см. Изберете една от двете възможности.

Изчистване

Описание

Маркуче за сутра нети

Маркуче за сутра нети – практика за прочистване на носните пасажи и изправяне на носна преграда (за около 7-8 месеца редовност, на всеки 3 дни се изпълнява практиката)
Меко и удобно силикон маркуче. Дължината е 36 см. Със заоблено връхче. Дебелината е около 3 мм. Има малка дупчица в началото, за да може да минава въздух през него.

Моля използвайте откъм заоблената страна и изваждайте след това маркучето отново през носа, а не през устата.
След сутра нети е добре да се направи джала нети – промивка с вода. Сутра нети се изпълнява не повече от 2 пъти седмично, през 3  дни.
Цената е за 1 бр.

Има два вида – по-тънко, което влиза много по-лесно, и малко по-дебело. Класически практиката се прави с маркуче 0.4 мм. Но ние смятам, че днешния човек ще се справи по-лесно с по-тънко сутра нети.

Маркучето е опаковано в малко пликче.

Материал: Силикон

УПЪТВАНЕ:

Преди първото използване е добре да измиете добре маркучето с вода и сапун. При сутра нети главата отива леко назад и е най-добре да се прави пред огледалото. Пъхате заобления край на маркучето в едната ноздра и леко натискате навътре. Главата е назад, за да отива маркучето надолу, към гърлото. Когато усетите леко гъделичкане, с палец и показалец като щипка, захващате края на маркучето и го изваждате през устата, така че горният край да стърчи от носа, а долният от устата. Ако има болка или не може да мине маркучето, не го насилвайте, оставете за друг ден или намажете края на маркучето със зехтин. Това обаче ще направи по-трудно хващането му с пръсти, но поне ще може да го прокарате през носа към устата. След като хванете и двата края на маркучето, започвате леки движения напред и назад, до 16 пъти, след това изваждате маркучето през носа отново. Измивате го. Препоръчително е след сутра нети да изпълните джала нети (промивка на носа с вода). Изпълнява се през 3 дни.

Facebooktwitterpinterestmail