Маркуче за сутра нети

5.00 лв.

62 налични

Описание

Маркуче за сутра нети

Маркуче за сутра нети – практика за прочистване на носните пасажи и изправяне на носна преграда (за около 7-8 месеца редовност, на всеки 3 дни се изпълнява практиката)
Меко и удобно каучуково маркуче. Дължината е 36 см. Със заоблено връхче. Дебелината е около 4 мм. Има малка дупчица в началото, за да може да минава въздух през него.

Моля използвайте откъм заоблената страна и изваждайте след това маркучето отново през носа, а не през устата.
След сутра нети е добре да се направи джала нети – промивка с вода. Сутра нети се изпълнява не повече от 2 пъти седмично, през 3  дни.
Цената е за 1 бр.

Маркучето е опаковано в малко пликче.

Материал: Каучук, произход: Индия

УПЪТВАНЕ:

Преди първото използване е добре да сложите маркучето за няколко минути във вряща вода. При използването му след това е необходимо от време на време да го стерилизирате по този начин. При сутра нети главата отива леко назад и е най-добре да се прави пред огледалото. Пъхате заобления край на маркучето в едната ноздра и леко натискате навътре. Главата е назад, за да отива маркучето надолу, към гърлото. Когато усетите леко гъделичкане, с палец и показалец като щипка, захващате края на маркучето и го изваждате през устата, така че горният край да стърчи от носа, а долният от устата. Ако има болка или не може да мине маркучето, не го насилвайте, оставете за друг ден или намажете края на маркучето със зехтин. Това обаче ще направи по-трудно хващането му с пръсти, но поне ще може да го прокарате през носа към устата. След като хванете и двата края на маркучето, започвате леки движения напред и назад, до 16 пъти, след това изваждате маркучето през носа отново. Измивате го. Препоръчително е след сутра нети да изпълните джала нети (промивка на носа с вода). Изпълнява се през 3 дни.

Facebooktwitterpinterestmail