Витамин B12 цианокобаламин в течна форма Б12

18.00 лв.

1 налични

Описание

Витамин Б 12 течен B12

Хранителна добавка витамин В12 в течна форма. Витамин В12, цианокобаламин, благоприятства естествените физиологични функции на организма при физическо и психическо натоварване и допринася за нормалния енергиен метаболизъм.

Течният B12 на Marnys е във вид на цианокобаламин, от ферментационни процеси, и е подходящ и за вегани. Формулата позволява бързото освобождаване на активните вещества и усвояването им от тялото. Витамин B12 е необходим за всяка възраст – от растящите и развиващи се деца и юноши, до възрастните хора, нуждаещи се от подкрепа на метаболизма и неврологичните функции и бременните жени по време на този период.

  • Перфектен за хора, затруднения да преглъщат капсули и таблетки.
  • Може да се взема под езика – това е полезно за хора със стомашно-чревни проблеми или малабсорбция
  • Vitamin B12 допринася за нормалния метаболизъм на енергия и спомага за намаляване на чувството на умора и отпадналост
  • Б 12 допринася за нормалното образуване на червени кръвни телца
  • Допринася за нормалното функциониране на имунната система и на нервната система
  • Този витамин играе роля в процеса на клетъчно делене

Съществуват редица доказателства, че високите нива на витамин В12 могат да предпазят мозъка от атрофия (загуба на неврони в мозъка) и загуба на памет. Това особено важи за хората в напреднала възраст, които имат деменция, някаква форма на Алцхаймер, или болест на Паркинсон. Така, че витамин В12 вече е доказано и изключително важен за здравето на нервната система, психиката, паметта и концентрацията.липса на витамин б12

От друга страна, някои проучвания се фокусират върху изводите, че дори и ако нивата на витамин В12 са в референтните стойности, но са на долната граница, състоянието на паметта се уврежда. Добавките, съдържащи B12, могат да подобрят паметта, дори при липса на клинично диагностициран дефицит.

Препоръчвана доза за дневен прием – по 14 капки (0.5 ml), разтворени във вода или направо под езика. За предпочитане сутрин.

Съставки в една доза (0.5ml) Течен витамин B12:

Дейонизирана вода, фруктоза, витамин В12 (цианокобаламин) 2.5µg / 100% от препоръчителната дневна доза, консервант (калиев сорбат), аромат и регулатор на киселинността (лимонена киселина).

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Ако сте диабетик, се консултирайте с лекар.

30 мл

Растителен продукт
Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.200 кг