Бадемово брашно натурално 0.500 кг

12.00 лв.

Описание

Бадемово брашно 0.500 кг

Брашно от смлени сладки бадеми за ядков вкус и повече протеин в храната.
Натурално бадемово брашно от смлени сладки бадеми без люспи. Брашното от бадеми е важна съставка в различни сладкиши. Бадемовото брашно овлажнява тестото, правейки го по-лесно за оформяне. Придава отчетлив ядков аромат и леко сладък вкус, използва се най-вече в сладкарски рецепти, но е подходящо и за солени ястия.

Сладкият бадем вирее предимно в средиземноморски климат. Всъщност, това е една от най-ранно култивираните плодови сурови ядки – бадеми са открити още в гробницата на Тутанкамон.
Бадемовото дърво принадлежи към същия род, към който спадат кайсиите, прасковите и черешите. Тъй като кайсиевите ядки наподобяват месестия вкус на бадемите, но не са толкова сладки, понякога дори ги наричат горчив бадем.

Както всички сурови ядки, бадемът е с много добра хранителна стойност, богат едновременно на протеини (22%) и на мононенаситени мазнини – от същия вид, който се съдържа в зехтина. Доставя също така ценните фибри (ядките са втория най-добър източник на фибри след зърнените култури), и в изобилие магнезий, манган, калций и калий, а люспите му съдържат полифеноли.

Не съдържа глутен. Но може да съдържа следи от глутен, тъй като е пакетирано в цех, където пакетират и други храни.

Произход САЩ

0.5 кг

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.6 кг