ЙОГА в търсене на отговори Свами Шивамурти

16.00 лв.

Tази книга e сборник от разговори между един духовен учител, нейните последователи и всички, които се интересуват от изкуството на истинския живот. Сатсанг означава “в присъствието на истината” или да бъдеш в присъствието на някой, който изживява вътрешен покой. Сред обхванатите в книгата теми са:

Препятствията в живота; препятствия, създавани от ума; как да ги преодоляваме.

Отговори на проблеми от ежедневието на всеки от нас. Случващото се в ума влияе върху тялото. Как да излекуваме заболяванията си.
Чакрите – енергийните центрове на нашето тяло и тяхното значение. Лесен начин за въздействие върху функционирането на мозъка.
Как да се справяме с отрицателните емоции, гнева, ревността, агресивността и вината.
Спокоен ум.
Тайната на щастието.
Духовният учител и човешкото развитие.

Книга, насочена към сърцата, която разказва за отношенията ни със самите нас и с другите.

Вдъхновяващ текст.

Описание

Йога в търсене на отговори

Йога дава отговори на много въпроси, които възникват. Чудесна книга, която дава много отговори е „ЙОГА – в търсене на отговори“ на Свами Шивамурти. Книгата е полезна както за напълно начинаещи, така и за хора, които вече имат опит.

Свами Шивамурти Сарасвати е един от ценните съвременни йога учители и също духовен учител. От 1990 тя редовно посещава България, изнасяйки публични лекции и семинари по йога. Тази книга е сбирка от подобни лекции под формата на въпроси и отговори.

В йога тази форма на лекция се нарича сатсанг ( общуване с истината), а книгата е на достъпен език и много вдъхновяваща. Ще ви преведе по пътя на познанието за йога, като разкрие последователно идеята за посланието на йога. Също връзката й със западната култура; видовете йога; различни техники и практики; осъзнаването, като способност да наблюдаваме своите емоции, дела, мисли, чувства и реакции.

Дава знание за чакрите; връзката между ума и физическото тяло; аурата; егото; медитацията. Авторката разкрива също така същността на духовната еволюция, силата на емоциите и значението на кармата. Обръща внимание на взаимоотношенията между хората, здравето и религията.

След като прочетете „ЙОГА – в търсене на отговори“, със сигурност ще останете с чувство на облагороденост, вдъхновение и разширено познание не само за тази древна философия, но и за живота като цяло. Ще намерите отговори за всичко значимо и практически приложимо в ежедневието ни, което ни прави по-добри, по-осъзнати, по-целеустремени и по-одухотворени.

Виж и други избрани заглавия от раздела ни за книги.

Издава БЙА

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.7 кг