Практическа психология на йога книга

18.00 лв.

Описание

Практическа психология на йога – Риши Вивекананда (Д-р Брайън Томсън, психиатър и учител по йога)

„Практическа психология на йога“ е опит да се обедини психологията на йога с тезите на западната психология, психиатрия и други клонове на западната наука, за да получим цялостна представа за себе си, за пътя, по който сме поели като човешки личности и възможностите за личностното ни развитие.

Много полезно четиво за всеки йога практикуващ, а защо не и за по-широката публика, която се интересува от древното знание, представено от гледната точка на психолога. Д-р Брайън Томсън е австралийски психолог и учител по йога, който се е справил чудесно със задача си.

Книгата поставя в центъра човешкия потенциал и разглежда индивидуалността и развитието на личността през знанието на древната и необятна наука йога.

Има ли йога допирни точки със съвременната психология?

Книгата ни представя задълбочени анализи, но докрай остава вярна на идеите и духа на йога, правейки паралел със западното разбиране за личността чрез идеите на съвременната психология. Всъщност това е много амбициозната задача. Съпоставят се с идеите за кошите, гуните, чакрите. Представят се различните клонове на йога – хатха, раджа, карма, бхакти и гяна йога в обхвата на тялото и ума. Книгата ни помага с похватите на съвременната психология да разберем устройството на ума и психиката, нивата на съзнание и развитието на ума и човешката личност.

Книгата Практическа психология на йога е изключително полезна книга, ако търсите знанието за механизмите на ума и как работи той в различните си нива на съзнание.

 

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.6 кг