Описание
Био спелта за покълване
8 часа киснене, 2-3 дни покълване.
Спелтата (Triticum spelta) е една от най-древните зърнени култури. Покълналата спелта дава стръкове с отлични хранителни качества. Подобно на пшеницата и ечемика, когато се отрежат и изстискат, тези стръкове дават тъмнозелен високо хранителен сок. За разлика от другите зърнени култури, сокът от стръкове от спелта е много сладък и е подходящ, ако прохождате в света на зърнените стръкове (или треви).
За да получите стръкове от спелта, разстелете семената върху съд с почва или върху специален уред за покълване/трева. Промивайте ежедневно, докато стръковете достигнат 20 см височина.
Отглеждане на стръкове oт спелта:
Накиснете семената – 12 часа.
Покълнете за 2 дни, като промивате два пъти дневно.
Напълнете табличките с почва (2.5-5 см).
Разположете покълналите семена на повърхността на почвата.
Намокрете пръстта.
Покрийте табличките с другите таблички.
Оставете табличките на тъмно за 3 дни, промивайте ежедневно.
На 4-тия ден махнете горните таблички: стръковете са жълти – 2.5 – 7.5 см.
Поставете стръковете на светло, но без директна слънчева светлина и поддържайте почвата влажна.
Стръковете са готови след 9-12 ден, когато са високи 17-25 см.
Съставки:
Био зърна спелта (Triticum Spelta
Произход Италия



