Синя боровинка сушена 0.5 кг

15.50 лв.

Изчерпан

Описание

Сушена синя боровинка, съдържа добавена захар

Боровинките са един от ценните дарове на природата.

Ползи за здравето от сушени сини боровинки:

  • Сушените сини боровинки са с ниско съдържание на мазнини.
  • Сините боровинки помагат за предотвратяване на сърдечни заболявания.
  • Сините сушени боровинки подобряват паметта.
  • Сушените боровинки забавят стареенето.
  • Сушените боровинки са добър източник на фибри. Фибрите помагат на храносмилателната система да работи добре.
  •  Предпазват от токсичното въздействие на тежките метали

Сините боровинките са богати на антоцианозидите, които спомагат за изграждането на здрави кръвоносни съдове и подобряват циркулацията на кръвта. Предотвратяват слепването на тромбоцитите, като по този начин намаляват риска от образуване на тромби.

Антоцианозидите също така подпомагат създаването на пигмента родопсин, кото доказано подобрява зрението, нощното виждане и помага за адаптация към промени в светлината.

  1. Сините и червените боровинки помагат за превенция на рак на дебелото черво, действат благотворно при инфекции на уринарния тракт, имат противовъзпалително действие.

Боровинките са богати и на танини, калий, калций, желязо. От витамините с високо съдържание са витамин А, бета каротен, С, К, фолиева киселина.

Имат високо съдържание на  триптофан и ресвератрол – едни от най-мощните антиоксиданти, които могат да бъде открит още в червеното вино и суровото какао.

В допълнение, поради висока концентрация на антиоксиданти и други свързани фитонутриенти, боровинките подсигуряват разнообразие от ползи за здравето, особено за здравето на сърцето. Изследванията показват, че боровинките съдържат най-високите концентрации на флавоноиди, които като при червеното вино, могат да подобрят циркулацията и да предотвратят възникването на сърдечно-съдови заболявания.

Сините боровинки са пълни с витамин C.

0.500 кг
Произход: САЩ

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.600 kg