Синапено семе от жълт синап 250 г

2.50 лв.

1 налични

Описание

Синапено семе жълто 200 г

Синапените семена (Brassica alba) са ароматни, с леко лют вкус, принадлежащи към семейство кръстоцветни. Името идва от латински – „mustum ardems“, което значи „горяща мъст“.

Синапеното семе има над 40 разновидности, като жълтите семена са най-меките. Въпреки че произхожда от умерените региони на Европа, културата се отглежда най-широко в Канада след Втората световна война, като французите консумират около 70% от вносът от там.

Жълтите синапени семена обикновено се използват за овкусяване на сосове, салати, зеленчуци, но могат също да бъдат смлени и комбинирани с други съставки, за да се получи популярния вариант на горчица.

Смята се, че употребата на синапено семе идва от Близкия изток и Азия, но също има сведения и за употреба в древна Гърция и Рим, където семената са били смилани на паста (подобно на трапезната горчица, която използваме днес). Горчицата е била и лекарство, ползвана от Хипократ, бащата на медицината.

Синапът е отличен източник на селен, магнезий и омега-3 мастни киселини. Синапеното семе или горчица на прах,  допринася за намаляване на симптомите на астма и може да помогне за понижаване на кръвното налягане и възстановяване на съня. Съдържа високи нива на фитонутриенти, които също потискат растежа на раковите клетки и се смята, че са особено полезни при лечението на проблеми със стомашно-чревния тракт.

Предлагаме и горчица на прах.

Съдържание: Синапено семе
Съдържание в 100 гр:
543 Кал
Мазнини 36 g
Въглехидрати: 28 g
Протеин: 26 g
Сол: 0. 02 г

Произход: Индия

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.25 кг