Медитацията според раджа йога Свами Сатядхарма Сарасвати

6.00 лв.

Описание

Медитацията според раджа йога – Свами Сатядхарма Сарасвати

Курс лекции, изненсени от Свами Сатядхарма в София.

В книжката „Медитация според раджа йога” по много достъпен начин е обяснено значението на медитацията и стъпките, които трябва да измине всеки духовно търсещ човек. Основните принципи на Патанджали придобиват яснота и лесно може да се открие логиката и необходимостта на осемте стъпки за развитие, които дава раджа йога.

Свами Сатядхарма говори за първите 4 стъпки – яма и нияма – ненасилие, истинност, почтеност, чистота, ненасилие, доволство и др., които  са основата, по която трябва да се тръгне, за да може да се пристъпи към следващо ниво – пратяхара – отдръпване на сетивата и създаване на позицията на наблюдателя – драща.

Заедно с теоретичната част има и чисто практични, несложни и кратки техники за изпълнение, които помагат за правилното и точно следване на пътя на раджа йога, т.нар. царска йога. Синтезираното и концентрирано представяне на материята не позволява на читателя да се отклони в други посоки, а му помага да успее да извлече най-необходимото за себе си.

Свами Сатядхарма Сарасвати е един от големите учители по йога, но за жалост тя вече не е сред нас. Родена в САЩ, но живее дълги години в Индия под директното настойничество на Свами Сатянанда.  Свами Сатядхарма се концентрира върху техники на медитация, извлечени от древните текстове на Ведите,

Един много увлекателен и знаещ лектор и учител.

Виж също Раджа йога за всички.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.3 кг