Прана и пранаяма, Свами Ниранджанананда Сарасвати

17.00 лв.

Книгата „Прана и пранаяма“ е изчерпателен текст за класическото виждане на йога за прана, жизнена сила и пранаяма, увеличаването и управляването на тази сила.

Описание

Прана и пранаяма

Книгата „Прана и пранаяма“ е изчерпателен текст за класическото виждане на йога за прана, жизнена сила и пранаяма, увеличаването и управляването на тази сила. Книгата предоставя пълно описание на пранаяма, така както е представена в класическите текстове и както се преподава от традицията Сатянанда йога.

Първата част от книгата изследва теорията за прана и свързаните с нея понятия в йога. Разглеждат се 5-те коши или тела, енергийните центрове чакри, надиси – енергийни пасажи и мантри, звукови срички с въздействие върху кошите, чакрите и надисите. На второ място се разглежда подробно физиологията на дихателната система, както и актуални научни изследвания върху пранаяма.

Книгата има и приложна част, в която са дадени насоки и инструкции за практикуване на пранаяма. „Прана и пранаяма“ се базира и на древното знание чрез цитати от древни писания. Това помага на читателя да разбере по-добре материята, както и разкрива изначалната същност и смисъла на класическите учения.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.6 кг