Описание
Ориз басмати, кафяв
За разлика от белия ориз, пълнозърнестият или кафяв ориз басмати запазва в себе си полезните за храносмилането фибри, антиоксиданти и минерали. Отличава се с характерен аромат и продълговата форма на зърното.
Ориз басмати произхожда от индийския субконтинент. Името му означава „ароматен“ и има 12 пъти повече аромати от другите видове ориз. В Близкия изток басмати е присъства в персийската, арабската и други близкоизточни кухни. В Индия и Пакистан басмати е най-популярният вид ориз.
УПОТРЕБА: Изплакнете ориза неколкократно преди готвене. Накиснете за 10 минути.
Предлагаме и бял ориз басмати.
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ ЗА 100 гр.
Енергийна стойност (Kcal) 357
Мазнини (g) 2.8
от които наситени мастни киселини (g) 0.6
Въглехидрати (g) 72.7
от които захари (g) 0.5
Влакнини (g) 2.6
Белтъчини (g) 8.9
Сол (g) 0.01
ПРОИЗХОД: Пакистан/ Индия
Био класа.



