Описание
Ориз басмати, бял
Бял ориз басмати. Най-хубавият сорт ориз.
Бял басмати ориз е ароматен дългозърнест ориз с орехов вкус, отглеждан в Хималаите и Пакистан. „Бас“ на езика на хинди означава „аромат“, а „мати“ означава „пълен с“, откъдето идва думата Basmati — или „пълен с аромат“. Ключът към приготвянето на лек, нежен и пухкав ориз басмати е първо да го изплакнете, в противен случай зърната ще се слепят. Отнема само минута-две. Просто поставете ориза в купа с вода и след това го разбъркайте, за да освободите излишното нишесте. Водата в началото ще бъде мътна, но след няколко изплаквания ще бъде бистра. Накиснете за 10 минути, преди да сварите.
СЪХРАНЕНИЕ: На сухо и прохладно място при стайна температура. Предлагаме и кафяв ориз басмати.
ПРОИЗХОД: Пакистан/ Индия
Био класа.
![Share on Facebook Facebook](https://happygreen.bg/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/48x48/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://happygreen.bg/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/48x48/twitter.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://happygreen.bg/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/48x48/pinterest.png)
![Share by email mail](https://happygreen.bg/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/48x48/mail.png)