Обици от опал и доломит

14.00 лв.

Описание

Ръчно изработени обици от опал и доломит.

Доломит – Камъкът доломит е калциев и магнезиев карбонат Доломитът образува кристали в бяло, сиво и бледо жълто оцветяване.

Доломитната скала се използва в строителството за направата на огнеупорни тухли и за наторяване. Най-известните находища на доломит са в САЩ, Канада, Швейцария, Испания и Мексико. Доломита е източник на йонизиран калций, който активно се усвоява от организма на човека и животните.

Йонизираният калций оптимизира киселинно-алкалния баланс на организма. В резултат на което се намалява риска от различни заболявания на сърдечносъдовата система. Благодарение на йонизирания калций, доломитът влияе благоприятно на костите, кръвното и кръвнзта захар.

Има данни, че доломитът може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците. Доломитът също така повишава жизнеността на човека и неговата устойчивост към стреса.

В сферата на езотериката се смята, че доломитът увеличава щедростта и способността за оригинално мислене. Доломитът е в състояние да отстрани тъгата и смекчи горчивината от самотата.

Happy бижута

Facebooktwitterpinterestmail

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Обици от опал и доломит“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.