Обеци от естествени камъни опал и доломит

14.00 лв.

Описание

Ръчно изработени обеци от опал и доломит.

Доломит – Камъкът доломит е калциев и магнезиев карбонат. Доломитът образува кристали с бяло, сиво и бледожълто оцветяване.

Доломитната скала се използва в строителството за направата на огнеупорни тухли и за наторяване. Най-известните находища на доломит са в САЩ, Канада, Швейцария, Испания и Мексико. Доломитът е източник на йонизиран калций, който активно се усвоява от организма на човека и животните.

Йонизираният калций оптимизира киселинно-алкалния баланс на организма,в резултат на което се намалява рискът от различни заболявания на сърдечно-съдовата система. Благодарение на йонизирания калций, доломитът влияе благоприятно на костите, кръвното и кръвната захар.

Има данни, че доломитът може да намали риска от образуване на камъни в бъбреците. Доломитът също така повишава жизнеността на човека и неговата устойчивост към стреса.

В сферата на езотериката се смята, че доломитът увеличава щедростта и способността за оригинално мислене. Доломитът е в състояние да отстрани тъгата и смекчи горчивината от самотата.

Ръчна изработка Happygreen.bg

Happy бижута

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.1 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Обеци от естествени камъни опал и доломит”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *