МСМ на прах метил сулфонил метан 200 g

8.50 лв.

Описание

МСМ на прах

MSM е съкращение за метил-сулфонил-метан – органично сярно съединение, което се среща естествено в малки количества в лененото семе, лука, чесъна, ядките и много други храни.

Това е концентриран хранителен източник на сяра под формата на  прахообразно вещество с бял цвят и леко горчив вкус. Използва се като хранителна добавка за подобряване на състоянието на кожата, косата, ноктите, ставите и костите.

MSM произлиза от океаните, където микроскопичният планктон освобождава серни съединения в морската вода, които бързо се превръщат в DMS – летливо сярно съединение, което се връща в атмосферата.

В това временно, газообразно състояние DMS реагира с озона и ултравиолетовите слънчеви лъчи и се образува DMSO и DMSO2, известен като MSM. След това MSM пада на земята с дъжда, където се улавя и се концентрира в растенията.

Въпреки че MSM е в изобилие в природата, дори и най-богатите природни източници осигуряват MSM в количества само няколко части на милион.

Лесно разтворим е във вода и в кисела среда, което го прави бързо усвоим и не предизвиква дразнене на стомаха. Важно за MSM е, че е термоустойчив и не променя качествата си при термична обработка.
Предлагаме и глюкозамин с МСМ на капсули.

MSM на прах се приема в малка дневна доза, с по-скоро неутрален вкус и аромат, може да бъде добавен към фреш, смути, шейк.

Употреба: 0,5g два пъти на ден (сутрин и вечер).

200 гр Dragon foods

Произход: Китай

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.22 кг