Описание
Мисо – японска подправка 400 г
Мисото е много богато на протеини, магнезий, цинк, изофлавони, сапонини и живи ензими, витамин К. Гъбите, които се използват за процеса на ферментация, синтезират така ценния витамин В12. Съвсем малко количество мисо може да осигури дневната доза цинк, манган и мед.
Мисо е традиционна японска подправка, с която се приготвя популярната супа Мисо.
Мисото успешно замества солта, като не предизвиква задържане на вода в тялото.
Подправката съдържа ферментирал ориз, соя, сол. Отлежава в кедрова бъчва за около 1 година.
Повече за мисо може да прочетете в нашия happy блог.
Бялата мисо паста е свеъла на цвят, а вкусът й е мек, леко сладък, с много по-ниска соленост и киселинност от останалите видове. Разликата между бялото и тъмното мисо паста е във времето за ферментация – бялото мисо престоява най-кратък период – от три месеца до една година.
400 гр.
- Shinshu miso, Japan
- Растителен продукт (веган)
- Без глутен, но може да съдържа следи
- Продукт без ГМО
В 100 гр продукт се съдържа 186 ккал
6.2 гр мазнини, от които 1 гр наситени, въглехидрати 19 гр, протеин 11 гр, сол 11.6 гр.
Произход: Япония