Рудракша броеница 8 мм 108 зърна наниз

15.00 лв.

Имаме и 1 броеница с 10 мм зърна

1 налични

Описание

Мала от рудракша

Броеница, мала от 108 зърна, нанизани, без възли между тях, с голям пискюл – сумеру; памучен конец.

В момента имаме с червен и зелен пискюл.

Рудракша дървото е обект на много древни писмени препратки, духовни митове и легенди. Името „рудракша“ означава сълзите на Рудра, а семената на рудракша отдавна са търсени заради предполагаемите им лечебни и магически свойства. Ботаническата класификация на дървото рудракша е род Eleocarpus, семейство Eleocarpaceae. Познати са над 300 различни вида рудракша, но от тях само шест са често срещани. Рудракша дървото, или неговата разновидност като по-малки храсти, расте в Тибет, Непал, Индия, Китай, Ява, Австралия, Нова Зеландия, Полинезия и Мавриций.

Рудракша семената заемат уникално място в индуистката Материя Медика. Винаги се е смятало, че притежават свойства, които предотвратяват стареенето, удължават живота и подмладяват човешкия организъм.

Зърната рудракша са признати като антипиретични (свалят повишената телесна температура), антихелминтни (освобождават тялото от червеи) и антипарализиращи. Те помагат на този, който ги носи, да поддържа перфектен баланс между трите жизненоважни доши – кафа, вата и пита.

Основното физиологично влияние на рудракша върху човешкото тяло е да контролира кръвното налягане. Това е много важно не само за тези с хипертония и хипотония, но и за тези, които желаят да медитират успешно. Това е така, защото кръвното налягане се променя по време на медитация и хората могат да имат преживявания, които бъркат като духовни; или усещане на топлина или студ в тялото; или дори да има усещане за раздразнителност.

Happygreen.bg

Nota Bene: Моля забележете, че пискюлът може да е с различен цвят и размер от този на снимката. Както и понякога рудракшата може да е по-светла или по-тъмна.

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.25 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Рудракша броеница 8 мм 108 зърна наниз”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…