Лешниково брашно натурално 0.500 кг

15.00 лв.

Срок на годност 01.25 г.

Описание

Лешниково брашно 0.500 кг

Лешниковото брашно се състои от фино смлени лешници без допълнителни добавки. То има естествено сладникав вкус. Използва се успешно в сладскарски изделия, сурови торти, бонбони и др.

Лешниците са източник на полезни мононенаситени мазнини – олеинова и линолова киселина, и повишават добрия „HDL” холестерол. Нещо повече, те стимулират процеса на изгаряне на мазнините.

Лешниците са много богат източник на фибри. За разлика от разтворимите, неразтворимите фибри не се разтварят от ензимите в стомашно-чревния тракт и ускоряват храносмилателния процес. Както и имат много нисък гликемичен индекс (25), което превръща лешниците в чудесен регулатор на теглото – независимо от високата калоричност от 628 kcal за 100 г.

Лешниците са много богати на фолиева киселина, витамин B9. Поради което лешника се препоръчва при анемии. Недостигът на фолиева киселина в организма се свързва с някои ракови образувания, както и с уврежданията на плода в утробата, поради което е изключително важен при бременност и кърмене. Този витамин освен това има болкоуспокояващо действие.

0.5 кг
Произход Турция

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.600 кг