Описание
Люто индийско къри
Може би си мислите, че кърито идва от Индия, но ще се изненадате да разберете, че кърито на прах всъщност е британско изобретение от 18-ти век.
Традиционно повечето индийски рецепти използват разнообразие от различни индивидуални подправки. Кърито на прах е бил начин англичаните да готвят по-лесно по индийски и да си набавят по-лесно смесите, отколкото да търсят всяка подправка поотделно. Британски производители разработили тази смес от индийски подправки, нарекли я „къри на прах“ и така са получили чудесния индийски вкус на ястията.
През същия този период британските готварски книги започнали да включват рецепти за „къри сос“, друго британско творение. Терминът „къри“ е английската версия на тамилската дума kari, която се превежда като „сос“. Във Великобритания „къри сос“ е специфично ястие, в което се ползва къри на прах. Този „къри сос“ оттогава е станал световно известен и вкусът му е лесно разпознаван.
Съдържа: кориандър, куркума, джинджифил, черен пипер, лют червен пипер, кимион, чимен, резене, чесън, канела, синап, бахар, лук, целина.
250 гр/125 гр
Произход: Индия
Отзиви
Все още няма отзиви.