Описание
Какаово масло сорт Криоло био 250 гр, студено-пресовано
Какаовото масло се извлича от сурови какаови зърна чрез процес на ферментация и се използва като суровина в производството на различни козметични, хранителни и шоколадови продукти.
Всъщност какаовото масло е това, което кара шоколадът да се топи – характеристика, която определя качеството и вкуса на шоколада.
Какаовото масло е с високо съдържание на витамин D2, предшественик на активната форма на витамин D3 в организма.
Какаовото масло също е богато на следните минерали:
- Калий, който помага за понижаване на кръвното налягане
- Фосфор, който поддържа здравето на костите
- Мед, поддържа здравето на мозъка
- Желязо, подпомага активността на червените кръвни клетки
- Цинк, който поддържа имунното здраве
- Магнезий, който поддържа здравето на мускулите и нервите
Какаовото масло се използва в козметиката и може да се открие в различни кремове за кожа, балсами за коса и овлажнители. По отношение на храната какаовото масло е съставка в сладки и солени ястия, сладолед, шоколад. Може да се използва и като замяна на масло или олио в ястия, но трябва да се разтопи преди употреба.
Произход: Перу



