Какаово масло на блокче сорт Криоло био

14.00 лв.

Срок на годност 1.01.2025 г.

1 налични

Описание

Какаово масло сорт Криоло био 250 гр, студено-пресовано

Какаовото масло се извлича от сурови какаови зърна чрез процес на ферментация и се използва като суровина в производството на различни козметични, хранителни и шоколадови продукти.

Всъщност какаовото масло е това, което кара шоколадът да се топи – характеристика, която определя качеството и вкуса на шоколада.

Какаовото масло е с високо съдържание на витамин D2, предшественик на активната форма на витамин D3 в организма.

Какаовото масло също е богато на следните минерали:

  • Калий, който помага за понижаване на кръвното налягане
  • Фосфор, който поддържа здравето на костите
  • Мед, поддържа здравето на мозъка
  • Желязо, подпомага активността на червените кръвни клетки
  • Цинк, който поддържа имунното здраве
  • Магнезий, който поддържа здравето на мускулите и нервите

Какаовото масло се използва в козметиката и може да се открие в различни кремове за кожа, балсами за коса и овлажнители. По отношение на храната какаовото масло е съставка в сладки и солени ястия, сладолед, шоколад. Може да се използва и като замяна на масло или олио в ястия, но трябва да се разтопи преди употреба.

Произход: Перу

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.300 kg