Гуарана на прах био 100 гр

15.00 лв.

1 налични

Описание

Гуарана на прах, био 100 гр

Гуараната е вечно зелен увивен храст от Амазонската джунгла., в чиито плодове има семена. Семената са богати на гуаранин, който има сходно на кофеина действие. Гуаранинът определя свойствата на тази супер храна.

Естественият кофеин в гуараната е значително по-въздействащ от този в кафето и чая – от 2 до 5 пъти повече. Гуараната е стимулант, който действа върху централната нервна система посредством съдържащите се в нея ксантини: гуаранин – разновидност на кофеина, теофилин и теобромин. Те отпускат гладките мускули на бронхите, повишават еластичността и ефективността на сърдечния мускул, имат противовъзпалителни ефекти.

Този естествен стимулант допринася за нормална обмяната на веществата и нормално телесно тегло и апетит. Подобрява хидролизата на мазнините. Използва се при загуба на сила и е голям енергетик. При синдром на хроничната умора, болки в ставите, задържане на течности. Има благоприятно действие върху кръвоносната система и еластичността на съдовете, предменструални болки и мигрена. Допринася за нормалната бъбречната циркулация. Гуараната е антиоксидант – забавя стареенето на клетките.

гуарана

Гуараната има ободряващ ефект и стимулиращо действие. Намалява физическата умора, подобрява психическата и физическата издръжливост, повишава концентрацията и паметта.

Теобромин – вещество характерно за какаовите зърна, също се съдържа в гуараната.

Традиционно е използвана като стимулираща и тонизираща билка. Комбинира се добре с плодови сокове и смутита.

Начин на употреба: 1g (½ чаена лъжичка) един до два пъти на ден. Леко горчива на вкус.

Съставки:  100% гуарана на прах*

* био сертифициран продукт

Страна на произход: Бразилия

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.250 кг