Гривна с бронзит, кристал, хематит и жадеит

18.00 лв.

Описание

Гривна с бронзит, кристал, хематит и жадеит.
Ръчна изработка от нас.

Бронзит – В литотерапията бронзит се използва за лечение на кожни заболявания, например, при псориазис и екзема. Освен това, успокоява нервната система. Хората, които са склонни към депресия, чести промени в настроението, трябва носят бронзит.

Камъкът има невероятното свойство да блокира негативната енергия, което го прави защитник срещу вреди, лоши очи, проклятия. Той премахва неприятностите, притежава способността да примирява воюващите хора, помага да се запази спокойствие, да се избегнат конфликтите и недоразуменията в общуването с другите.

Благодарение на тези свойства, бронзитът се нарича „камък на учтивостта“. Наричат го най-силният амулет. Бронзитът е талисман, който привлича материални ползи.

Хематит –  споменава се в съчиненията още на Теофраст (315 г. преди н.е.). В Индия хематитът е бил символ на храброст и мъдрост. Този камък способства съхраняването на оптимизма и волята. В Европа хематитът се е смятал за талисман.

Жадеит – В доколумбова Америка камъкът жадеит е бил култов за маите, ацтеките и толтеките.

На ярко-зеления жадеит приписват същите свойства, както на нефрита – да предпазва от неприятности и нещастия. Смята се, че украшения с жадеит допринасят за разтоварване на емоциите и щастие. В стари времена на Изток се е считало, че стиснат в ръка къс жадеит помага за сключване на изгодна търговска сделка.

Happygreen.bg

Facebooktwitterpinterestmail

Допълнителна информация

Тегло 0.110 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гривна с бронзит, кристал, хематит и жадеит“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.